KP atļauj apvienoties "Viršiem-A"" un "Sumatai"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Konkurences padome (KP) atļāvusi degvielas tirgotāju AS «Virši-A», SIA «Viršu nekustamie īpašumi» un SIA «Sumata» apvienošanos, informēja KP.

KP secinājusi, ka darījuma rezultātā kopumā ietekme uz konkurenci Latvijā nebūs būtiska, kā arī palielināsies apvienošanās dalībnieku konkurētspēja attiecībā pret lielākajiem degvielas mazumtirgotājiem.

Konkrētais uzņēmumu apvienošanās process sastāv no trim darījumiem. Pirmais darījums noslēgts 2013.gada izskaņā, kad «Viršu nekustamie īpašumi» no «Sumatas» iegādājās degvielas uzpildes staciju Pūrē, kuru jaunais īpašnieks iznomāja «Viršiem-A». Apvienošanās turpinājās šī gada sākumā, kad «Sumata» noslēdza līgumu ar «Viršiem-A» par DUS iznomāšanu Kandavā, kur ar savu preču zīmi «Virši-A» degvielas mazumtirdzniecību turpināja jaunais nomnieks.

Uzņēmumi apvienošanos noslēdz, «Viršiem-A» iegādājoties četru «Sumata» DUS Kurzemes reģionā - Ventspilī, Ēdolē, Ugālē un Jūrkalnes pagasta «Krastniekos». Darījuma rezultātā «Sumata» pārstās darboties Latvijas benzīna un dīzeļdegvielas mazumtirdzniecības tirgū.

Izvērtējot apvienošanos, KP secināja, ka «Virši-A» līdz šim nav darbojusies benzīna un dīzeļdegvielas mazumtirdzniecības tirgos Pūrē, Kandavā, Ventspilī, Jūrkalnē, Ēdolē, Ugālē un šo pilsētu tuvākajā apkaimē. Līdz ar to apvienošanās rezultātā konkrētajos tirgos viens uzņēmums nomainīs citu, nemainoties tirgus struktūrai un nesamazinoties konkurencei.

Jau ziņots, ka degvielas tirgotāji «Virši-A» un «Sumata» iesniedza Konkurences padomē saīsināto apvienošanās ziņojumu. Kā norādīja uzņēmumā «Virši-A», neko precīzāku līdz KP lēmuma pieņemšanai tirgotājs atklāt nevar, vien to, ka apvienošanās saistīta ar «Virši-A» plāniem paplašināt savu degvielas uzpildes tīklu.

Kā ziņots iepriekš, degvielas tirgotājs un autotransporta pakalpojumu sniedzējs «Sumata» plānojis turpmāk lielāku uzmanību pievērst degvielas vairumtirdzniecības jomai, kā arī paplašināt darbību transporta pakalpojumu sniegšanas tirgū, liecina «Firmas.lv» informācija. Vadības ziņojumā par kompānijas tālāko attīstību uzsvērts, ka pērn jau pārdotas divas mazumtirdzniecības DUS Kuldīgā un Pūrē. Patlaban kompānija nodrošina degvielas uzpildi 25 DUS tīklā. Pērn kompānija spējusi noturēt iepriekšējā gada apgrozījuma līmeni, un tas sasniedzis 15,3 miljonu eiro. Gadu iepriekš apgrozījums bija 15,6 miljoni eiro.

«Virši-A» apgrozījums pērn samazinājies par 2,5% līdz 97,89 miljoniem eiro. Uzņēmums pērn ir iegādājies vienu DUS un nomā nākušas vēl sešas DUS. Arī šogad vadība meklējot iespējas paplašināt mazumtirdzniecības tīklu par divām līdz trim stacijām. «Virši-A» ir 49 DUS visā Latvijā, un uzņēmums nodarbina vairāk nekā 340 darbiniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu