«Latvenergo» Rīgas TEC-2 mazutu drīzumā aizvietos ar dīzeļdegvielu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ņemot vērā tehniskos, ekonomiskos un vides aizsardzības aspektus, «Latvenergo» koncerns rekonstruējis Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) avārijas kurināmā saimniecību un drīzumā mazutu aizvietos ar videi draudzīgāku kurināmo - dīzeļdegvielu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Latvenergo» pārstāve Sandra Vējiņa.

Precizēts virsraksts un 1.rindkopa, pievienota 2.rindkopa

Vējiņa norādīja, ka «Latvenergo» mazutu aizvietos ar videi draudzīgāku kurināmo līdz šīs apkures sezonas sākumam.

Viņa skaidroja, ka rekonstrukcijas būtiskākie ieguvumi būs mazāka Rīgas TEC-2 piesārņojošo vielu emisija gaisā avārijas kurināmā izmantošanas laikā, kā arī resursu patēriņš kurināmā saimniecības uzturēšanai.

«Iekārtu modernizācija «Latvenergo» koncernā ir aktuāla gan no efektivitātes, gan no vides aizsardzības viedokļa,» piebilda Vējiņa.

Rīgas TEC-2 energobloku un ūdens sildīšanas katlu darbības nodrošināšanai par pamatkurināmo tiek izmantota dabasgāze. Savukārt avārijas kurināmais, kas agrāk bija mazuts, bet patlaban - dīzeļdegviela, ir paredzēts TEC-2 ūdens sildkatliem, lai gadījumos, ja notiek neplānoti dabasgāzes piegādes traucējumi, TEC-2 varētu turpināt nodrošināt nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi lietotājiem Daugavas labajā krastā Rīgā.

Kā ziņots, 5.septembrī notiks paredzētā AS «Latvenergo» ražotnes TEC-2 kurināmā mazuta izsole. Kopējais pārdodamā mazuta apjoms ir aptuveni 14 545 tonnas, bet izsoles sākuma cena ir 244 eiro par vienu tonnu bez pievienotās vērtības nodokļa.

«Latvenergo» koncerna peļņa 2013.gadā bija 46 miljoni eiro. «Latvenergo» koncerna ieņēmumi 2013.gadā sasniedza 1,1 miljardu eiro, savukārt EBITDA pieauga par 2%, sasniedzot 249 miljonus eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu