Latvijas uzņēmumi piedalīsies pārtikas nozares izstādē Maskavā (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Neskatoties uz Krievijas noteikto embargo pārtikas produktiem no Eiropas Savienības valstīm, Latvijas pārtikas uzņēmumi septembrī piedalīsies starptautiskajā izstādē Maskavā «World Food Moscow».

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA)informēja, ka aģentūra no šā gada 15.septembra līdz 18.septembrim Maskavā organizēs Latvijas pārtikas un dzērienu ražotāju nacionālo stendu.

Latvijas nacionālajā stendā piedalīsies seši uzņēmumi - dzirkstošā vīna no bērzu sulām ražotāja SIA «Sula», olu produktu ražotāja AS «Balticovo», gaļas pārstrādes uzņēmumi SIA «Rital D» un SIA «Almava», kā arī zivju konservu ražotāja SIA «Banga LTD» un maizes ražotāja SIA «Bakerstreet».

LIAA uzsvēra, ka Krievijas noteiktās sankcijas skar tikai nelielu daļu no Latvijas eksporta uz Krieviju. Taču patlaban uzdevums ir saglabāt eksportu un nepazaudēt tā apjomus.

Izstāde «World Food Moscow» 20 gadu laikā ir augusi un kļuvusi par vienu no vadošajām tikšanās vietām pārtikas un dzērienu nozares ražotājiem un izplatītājiem.

«World Food Moscow» ir starptautiska izstāde, kurā piedalās kompānijas no visas pasaules un kuru apmeklē interesenti no dažādiem tirgiem, tostarp bijušajām NVS valstīm.

Izstādē pārstāvētas vairākas produktu grupas - saldētie produkti, saldumi un konditorejas izstrādājumi, konservētā produkcija, eļļas, tauki un mērces, piena un gaļas produkti, dzērieni, zivis un jūras veltes, augļi un dārzeņi, tēja un kafija.

Kā ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi pilnīgu embargo lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem. Šajā sarakstā gan nav iekļautas šprotes, zivju un gaļas konservi, kā arī alkohols un saldējums.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu