Otrajā ceturksnī Rīgā par 34% vairāk tūristu nekā pērn

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

2014.gada otrajā ceturksnī Rīgas naktsmītnēs apmetušies 345 720 viesi, kas ir par 33,8% vairāk nekā šajā laika periodā pērn, taču pavadīto diennakšu skaits palielinājies par 23%, liecina Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) apkopotā Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) informācija. Vislielāko interesi par Rīgu izrādījuši tūristi no Krievijas, Vācijas, Somijas, Igaunijas un Norvēģijas.

Šā gada otrajā ceturksnī Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs visvairāk apkalpoti viesi no Krievijas – 15%, Vācijas – 13%, Somijas un Igaunijas – 6%, Norvēģijas, Lietuvas un Zviedrijas – 5%, Lielbritānijas – 4%, Polijas – 3% un Itālijas - 2%.

Savukārt lielākais tūristu skaita pieaugums bija vērojams no Vācijas – 48%, Lielbritānijas – 36%, Itālijas – 35%, Dānijas – 33% un Francijas – 32%. Tām seko Somija – 36%, Zviedrija – 30%, Lietuva – 18% un Igaunija – 17%.

Šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pērnā gada šo pašu periodu, viesu skaits Rīgā palielinājies par trešdaļu, un vairāk nekā par piektdaļu palielinājies tūristu pavadīto nakšu skaits Rīgas naktsmītnēs.

Ja iepriekš lielākais viesu pieaugums bija vērojams no tuvējām valstīm, piemēram, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, tad šobrīd Rīgu arvien vairāk apmeklē iedzīvotāji no tādām Rietumeiropas valstīm kā Francija, Itālija, Lielbritānija.

«Šī tendence bija vērojama jau gada pirmajā ceturksnī, un tas skaidrojams ar vēl arvien neizsīkstošo ārvalstu mediju interesi par Rīgu kā Latvijas galvaspilsētu un Eiropas kultūras galvaspilsētu, pēdējā gada laikā intensīvi tiek organizētas šo valstu mediju vizītes uz Rīgu, draudzīgajām cenām un lielisko servisu pilsētas viesnīcās un citām veiktajām aktivitātēm,» skaidro Rīgas Tūrisma Attīstības biroja sabiedrisko attiecību pārstāve Anna Blaua.

2014.gada otrajā ceturksnī Rīgā darbojās 120 tūristu mītnes, un bija pieejamas 13 688 gultasvieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu