Krievijas embargo dēļ 46% iedzīvotāju apņēmušies vairāk pirkt Latvijā ražotās preces (52)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

46% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem Krievijas noteiktā embargo dēļ vairāk iegādāsies Latvijas ražotāju preces, liecina pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, augustā veiktā aptauja.

Uz jautājumu, vai Krievijas embargo dēļ iegādāsies vairāk Latvijā ražotu preču, 17% aptaujāto atbildējuši «noteikti jā», 29% - «drīzāk jā».

Vienlaikus 41% Latvijas iedzīvotāju aptaujātajā vecuma grupā atzinuši, ka nesāks vairāk pirkt Latvijas ražotāju preces Krievijas noteiktā embargo dēļ - 23% uz šo jautājumu atbildējuši ar «drīzāk nē», 18% - «noteikti nē».

13% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Aptauja veikta laikā no 19. līdz 21. augustam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 650 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Kā ziņots, valdības pārstāvji, ņemot vērā Krievijas noteikto embargo Eiropas Savienībā ražotām pārtikas precēm, mudinājuši iedzīvotājus izvēlēties Latvijas ražotāju preces.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu