Šveice pastiprina sankcijas pret Krieviju (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šveice trešdien pastiprinājusi sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās lomu Ukrainas krīzē, teikts Šveices valdības paziņojumā. Sankciju sarakstā iekļautas vēl 11 personas, kā arī piecas Krievijas bankas.

Jaunais sankciju saraksts stājies spēkā trešdienas vakarā.

Valdība savā paziņojumā norāda, ka Šveice spērusi visus nepieciešamos soļus, lai nodrošinātu, ka pēdējās Eiropas Savienības (ES) apstiprinātās sankcijas nevar tikt apietas Šveices teritorijā.

Šveice norāda, ka sankciju sarakstā iekļautajām bankām būs nepieciešams saņemt apstiprinājumu, ja tās vēlēsies Šveicē izdot ilgtermiņa finanšu instrumentus.

Tajā pašā laikā sankcijas uz šo banku Šveices struktūrvienībām netiks attiecinātas, ja vien šīs struktūrvienības nerīkosies tiešā mātesuzņēmumu uzdevumā.

Kā vēstīts, kopš augusta sākuma pret Maskavu vērsto ekonomisko sankciju ietvaros pieeja Eiropas kapitāla tirgum liegta piecām Krievijas valdībai piederošām bankām - «Sberbank», VTB, «Gazprombank», VEB un «Rosselkhozbank».

Šveice arī noteikusi militārā aprīkojuma un tehnoloģiju tirdzniecības aizliegumu ar Krieviju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu