«Lufthansa» struktūrvienības «Germanwings» piloti piektdien plāno rīkot streiku (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas lidsabiedrības «Lufthansa» struktūrvienības «Germanwings» piloti piektdien rīkos streiku, tādējādi cenšoties pieprasīt labākus priekšlaicīgas pensionēšanās nosacījumus, ceturtdien paziņoja arodbiedrība «Cockpit».

Arodbiedrība norāda, ka tā «plāno rīkot streiku visiem «Germanwings» reisiem, kas izlidos no visām Vācijas lidostām laika posmā no plkst.6 līdz dienas vidum (no plkst.7 līdz plkst.13 pēc Latvijas laika)».

«Cockpit» jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ir gatava rīkot streikus saistībā ar prasībām par labākiem nosacījumiem pilotiem, kuri tuvojas pensionēšanās vecumam.

«Tajā pat laikā «Cockpit» ir gatava panākt vienošanos jebkurā laikā, lai novērstu streikus,» vēsta arodbiedrība.

Jaunākais pārrunu raunds paredzēts ceturtdien un gadījumā, ja vienošanās tiks panākta, streiks tiks atcelts, piebilst arodbiedrība.

«Cockpit» martā un aprīlī jau rīkoja trīs dienu streikus, kuru dēļ «Lufthansa» nācās atcelt tūkstošiem lidojumu, aviokompānijai izmaksājot aptuveni 60 miljonus eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu