Lietuvu brīdina par Latvijas šprotēm ar kancerogēnām vielām (60)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārijas dienests ar Eiropas ātrās brīdināšanas sistēmas pārtikas un barības jomā (RASFF) starpniecību saņēmis no Polijas informāciju, ka Latvijas uzņēmuma SIA «Gamma-a» ražotajos šprotu konservos «Goldfish» konstatēts kancerogēno policiklisko aromātisko ogļūdeņražu daudzums, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz pieļaujamo normu.

Minētajās šprotēs kopējais bīstamo vielu daudzums sasniedz 73,56 mikrogramus kilogramā, kamēr maksimālā pieļaujamā norma ir 30 mikrogrami kilogramā.

Lietuvā 1200 kārbas šo konservu ievedusi kompānija «Rivona». Bīstamā partija ar numuru 14.11.12 tiek izņemta no tirdzniecības, pircēji var iegādātos konservus atdot veikalos un saņemt atpakaļ naudu.

Pērn un šogad no dažādām Eiropas Savienības valstīm RASFF sistēmā saņemti 12 brīdinājumi par kancerogēnajām vielām Latvijā ražotās šprotēs.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu