Latvijas lauku tūrismā šogad viesu skaits audzis (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Viesu skaits Latvijas lauku tūrismā šogad turpinājis pieaugt, un notikumi Ukrainā, par spīti prognozēm, nav samazinājuši tūristi skaitu no Krievijas. Apmeklētāju daudzumu galvenokārt noteikušas pašu veiktās mārketinga aktivitātes, savukārt Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss nekādas izmaiņas šajā tūrisma nišā nav nesis, atzīst asociācijas «Lauku Ceļotājs» aptaujātie uzņēmēji.

Kā šodien žurnālistiem pastāstīja «Lauku Ceļotāja» prezidente Asnāte Ziemele, 53% lauku tūrisma pārstāvju apgalvo, ka šogad viesu skaits ir audzis. 28% viesu māju, mājražotāju un citu apmeklētāju skaits šogad palielinājies par desmit procentpunktiem, 19% aptaujāto atzinuši, ka tas audzis par 25 procentpunktiem, bet 6% uzņēmēju norāda, ka šogad tūristu skaits palielinājies uz pusi.

Tiesa, pie 15% lauku uzņēmēju viesi šogad ciemojušies retāk nekā pērn.

Tāpat tūrisma pārstāvji atklājuši, ka 76% gadījumu apmeklētāju pieaugumu devušas pašu veiktās mārketinga aktivitātes, notikumi Ukrainā un Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss attiecīgi 79% un 76% gadījumu nav ietekmējis pilnīgi neko. Pozitīvu tendenci atpūtai laukos šogad devuši arī labvēlīgie laika apstākļi.

Latvijas lauku tūrismā lielāko artavu - 23% no apmeklējumiem ārvalstu viesu vidū - devuši Krievijas tūristi. Viņiem seko vācieši, kuru skaitam pēc krituma ir tendence atkal augt, trešo vietu ieņem lietuvieši, aiz kuriem ir Igaunijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Polijas un citu valstu pārstāvji.

Latvijas lauki ir pieprasīta vieta Krievijas bērnu nometnēm un klases ekskursijām, tādēļ «Lauku Ceļotājs» piedāvā arī īpašu bukletu ar iespējām Latvijā šai mērķauditorijai.

Kā šodien norādīja uzņēmēji, atlabstot ekonomikai, arvien vairāk uzņēmumu atkal sākuši rīkot izklaides pasākumus ārpus pilsētām, turklāt pieaug arī pasākumu dalībnieku skaits. Arī ģimenes arvien biežāk atpūtai izvēlas kādu nelielu saimniecību laukos.

Tikmēr ārzemju latvieši paraduši atgriezties savā dzimtenē, lai nosvinētu kāzas.

Lai vilinātu pilsētniekus iepazīt lauku dzīvi, septembra otrajā pusē atkal tiks rīkotas «Atvērtās dienas Latvijas laukos», kurās vairāk nekā 100 saimniecības piedāvās īpašas izklaides un atlaides saviem produktiem vai pakalpojumiem.

Asociācija «Lauku ceļotājs» patlaban apvieno aptuveni 350 biedru. Jau vairākus gadus asociācija ir atvērta ne tikai naktsmītnēm un ar to saistītiem biznesiem, bet jebkuram lauku uzņēmējam, kurš nodarbojas ar tūrismu laukos un uzņem apmeklētājus, tostarp ražotājiem, amatniekiem un citiem.

Asociācija izdevusi vairāk nekā 50 dažāda veida ar tūrismu saistītus bukletus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu