EK: Francija nedrīkst zaudēt laiku reformu īstenošanā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) trešdien paziņoja, ka Francija nedrīkst zaudēt laiku reformu īstenošanā pēc jaunās valdības izveides.

Ir svarīgi, ka Francijas jaunā valdība «saglabā savas reformu apņemšanās, kas ir svarīgas, lai Francija spētu ilgtspējīgi atjaunot izaugsmi un nodarbinātību», norādīja Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisāra Jirki Katainena preses pārstāvis Saimons O’Konors.

Jau ziņots, ka Francijas prezidents Fransuā Olands pirmdien aicināja premjerministru izveidot jaunu valdību, kas «atbilstu virzienam, kuru viņš noteicis valstij».

Prezidents ar šādu soli nāca klajā pēc tam, kad ekonomikas ministrs Arno Montebūrs - sociālistu kreisā flanga pārstāvis - nedēļas nogalē nopēla valsts ekonomikas virzienu, kā arī Vāciju - Francijas tuvāko sabiedroto.

Viņš kritizēja valdības deficīta samazināšanas programmu un aicināja mainīt tās virzienu.

Montebūra izteikumi izpelnījās kritiku kā subordinācijas pārkāpums.

Francija jau iepriekš norādījusi, ka tai būs grūtības ievērot ES bargās budžeta deficīta prasības.

O’Konors trešdien pavēstīja, ka Francijai kā prioritāte ir «respektēt strukturālo reformu apņemšanās. Zaudēt laiku nedrīkst.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu