Uzņēmēji aicina Skotiju palikt Apvienotās Karalistes sastāvā (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāk kā 130 uzņēmēji atklātā vēstulē trešdien ir aicinājuši Skotiju palikt Apvienotās Karalistes sastāvā, norādot, ka nav tikusi analizēta neatkarības ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi.

"Apvienotā Karaliste sniedz uzņēmējiem labas iespējas investēt darbavietās un uzņēmumos. Visiem turpinot kopīgi strādāt, mēs varam saglabāt plaukstošu Skotiju," viņi rakstīja vēstulē laikrakstam "The Scotsman" pirms nākamajā mēnesī paredzētā referenduma.

Starp parakstītājiem ir bankas HSBC padomes priekšsēdētājs Duglass Flints, "Cooperative Bank" vadītājs Nials Bukers, un Endrjū Makenzijs, kas vada globālo raktuvju uzņēmumu "BHP Billiton".

Uzņēmēji uzskata, ka argumenti par labu neatkarībai ir diezgan neskaidri.

"Kā cilvēki, kas rada darbavietas, mēs esam uzmanīgi klausījušies abu pušu argumentos," viņi norāda.

"Mūsu secinājums ir, ka par neatkarības ietekmi uz uzņēmējdarbību nav ticis runāts," viņi uzsver.

"Neskaidrība aptver virkni jautājumu, ieskaitot valūtu, regulēšanu, nodokļus, pensijas, Dalību Eiropas Savienībā, un atbalstu mūsu eksportam pasaulē. Neskaidrība ir slikta uzņēmējdarbībai," viņi skaidro.

Vēstuli parakstījuši arī tādi vadoši Skotijas uzņēmēji kā viskija firmas "William Grant&Sons" direktors, apģērbu ražotāja "Harris Tweed Hebrides" vadītājs un inženierijas firmas "Weir Group" vadītājs.

"Mūsu ekonomiskās saites Apvienotajā karalistē ir ļoti ciešas, un atbalsta gandrīz vienu miljonu darbavietu Skotijā," tiek paskaidrots vēstulē. "Paŗējā Apvienotā Karaliste ir Skotijas tirgus pārliecinoši lielākā daļa," tajā piebilsts.

Vēl atklāto vēstuli ir parakstījuši viskiju "Famous Grouse" ražotāja "Erdington" vadītājs Īens Kērls " un Saimons Tomsons, kurš vada naftas un gāzes izpētes un ieguves uzņēmumu "Cairn Energy".

Referendums Skotijā notiks 18. septembrī, un tas var izbeigt 300 gadus ilgo savienību ar Angliju.

Jau ziņots, ka pēc žurnāla "The Banker" veiktā pētījuma rezultātiem, Skotijai būtu nesamērīgi liels banku sektors, un tā būtu maz aizsargāta pret finansiāliem satricinājumiem. Banku aktīvi Skotijā 12 reizes pārsniegtu tās iekšzemes kopprodukta (IKP), ja šie aktīvi paliktu Skotijā arī pēc neatkarības iegūšanas. Tas nozīmētu risku valsts ekonomiskajai stabilitātei.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu