Straujuma: Drošības iestādes pārbauda «Liepājas metalurga» potenciālos investorus (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Drošības iestādes pārbauda maksātnespējīgās AS «Liepājas metalurgs» potenciālos investorus, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja premjerministre Laimdota Straujuma.

Viņa informēja, ka Finanšu ministrija (FM) un Valsts kase kontaktējas ar drošības iestādēm, lai neizvēlētos investoru, kurš būtu iekļauts ASV vai Eiropas Savienības sankciju sarakstā.

«Mēs pavisam noteikti vēlamies no tā izvairīties. Līdz ar to informācija ir jāpārbauda,» uzsvēra Ministru prezidente un piebilda, ka viens no potenciālajiem AS «Citadele banka» investoriem bijis šajos sarakstos.

Vaicāta, vai «Liepājas metalurga» investors tiks nosaukts šonedēļ, Straujuma atzina, ka investora nosaukšana nebūs jāgaida ilgi, tomēr tas varētu nebūt šonedēļ.

«Iespējams, investors šonedēļ netiks nosaukts, bet varbūt es kļūdos, un FM kopā ar «Liepājas metalurga» maksātnespējas administratoru to nosauks,» teica premjerministre.

Jau ziņots, ka no atlikušajiem četriem potenciālajiem maksātnespējīgās AS «Liepājas metalurgs» pircējiem divi ir uzskatāmi par ļoti nopietniem, ar kuriem varētu slēgt darījumu. Šonedēļ tiks paziņots potenciālais pircējs, ar kuru notiks sarunas par darījuma slēgšanu, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja «Liepājas metalurga» maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Viņš apstiprināja, ka starp atlikušajiem četriem potenciālajiem pircējiem ir uzņēmumi gan ar Austrumu, gan Rietumu kapitālu. «Vēl ir daudz apspriežamu jautājumu, tostarp arī darījuma struktūra. Paredzams, ka septembrī darījums tiks noslēgts,» sacīja Velmers.

Jau ziņots, ka, pēc konsultāciju uzņēmuma «Prudentia» valdes priekšsēdētāja Kārļa Krastiņa teiktā, viens no potenciālo investoru lūgumiem ir par darījumu saņemt atlikto maksājumu. «Visi četri investori ir gatavi uzņēmuma apgrozāmajos līdzekļos ieguldīt aptuveni 50-60 miljonus eiro, jo «Liepājas metalurgam» ir jāpieņem darbinieki, jānopērk izejvielas un kādu laiku jāstrādā ar zaudējumiem. Ja mēs visu naudu prasītu uzreiz, tas apgrūtinātu uzņēmuma darbības atsākšanu. Vēlamies, lai kreditori šo lūgumu atbalsta,» sacīja Krastiņš.

«Prudentia» pārstāvis skaidroja, ka atliktā maksājuma gadījumā pēc iespējamā «Liepājas metalurga» iegādes darījuma šā gada septembrī visiem trim nodrošinātajiem kreditoriem saglabāsies prasījuma tiesības piecus līdz desmit gadus.

Savukārt Velmers informēja, ka viņš šā gada 28.augustā ir izsludinājis «Liepājas metalurga» kreditoru sapulci, kurā plānots lūgt kreditoriem pagarināt «Liepājas metalurga» rūpnīcas pārdošanas termiņu, jo maksātnespējas procesā «nepieciešams veikt vēl vairākus pasākumus». Taču «Liepājas metalurga» mantas pārdošana notikšot atbilstoši plānam - investors tiks nosaukts līdz augusta beigām, bet septembrī, iespējams, tiks parakstīts līgums.

Jau ziņots, ka nesaistošos piedāvājumus bija iesnieguši desmit interesenti un no tiem tika atlasīti seši labākie, ar kuriem tika turpināta komunikācija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu