«Krājbankas» administratori vēršas tiesā pret Antonovu par aizdevumu Krievijas deputātam (5)

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Bankrotējušās «Latvijas Krājbankas» administratori Londonā iesūdzējuši tiesā bankas bijušo īpašnieku Vladimiru Antonovu saistībā ar bankas izsniegtu aizdevumu kādreizējam Krievijas parlamenta deputātam.

Prasība Londonas Augstajā tiesā iesniegta jau jūnijā un tajā norādīts, ka «Latvijas Krājbanka» 2008.gada jūnijā izsniegusi 10 miljonu dolāru aizdevumu toreizējam Krievijas parlamenta deputātam Denisam Davitiašvili.

Šis aizdevumus bijis pretrunā bankas interesēm un izsniegts vienīgi tāpēc, ka Davitiašvili bijis saistīts ar Antonovu.

Prasībā norādīts, ka

Davitiašvili savas saistības pret banku nav pildījis un arī kredīta nodrošinājums izrādījies nevērtīgs.

Antonovs šajā jautājumā komentārus nav sniedzis.

Savukārt ar Davitiašvili aģentūrai «Bloomberg» sazināties nav izdevies.

Palestīnieši un Izraēla otrdien vienojušies par ilgstošu pamieru Gazas joslā, atklājušas palestīniešu amatpersonas.

«Latvijas Krājbankas» Lietuvas mātes banka «Snoras» jau 2010.gadā Krievijā esot iesaistījusies tiesvedībā pret Davitiašvili saistībā ar neatmaksātu aizdevumu, vēstīja Lietuvas laikraksts «Verslo žinios».

«Snoras» gan sīkākus komentārus šajā jautājumā nesniedza.

Jau ziņots, ka 2011.gada 16.novembrī, bažījoties par «Snoras» stāvokli, Lietuvas valdība nacionalizēja bankas akcijas, bet 24.novembrī Lietuvas Bankas valde paziņoja, ka nolēmusi banku likvidēt. Vēlāk tika ierosināta bankas bankrota lieta. Aplēsts, ka tās aktīvi bijuši vairākus miljardus litu mazāki par saistībām.

Arī Latvijas «Krājbankā» drīz pēc tam tika konstatēts ap 100 miljonu latu līdzekļu iztrūkums, un 2011.gada 23.decembrī Rīgas apgabaltiesa banku pasludināja par maksātnespējīgu. Ņemot vērā līdzekļu iztrūkumu, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēma apturēt visu «Krājbankas» finanšu pakalpojumu sniegšanu. Valsts policija (VP) par notikušo sāka kriminālprocesu.

Izmeklēšana par Antonovu notiek arī Lietuvas tiesībsargājošās iestādēs. Lietuva lūgusi Lielbritānijai viņu izdot tiesāšanai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu