Latvijas Pastam preses piegāžu zaudējumus segs par 1 miljonu eiro (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai daļēji segtu VAS «Latvijas Pasts» zaudējumus, kas radušies, veicot abonētās preses piegādes visā valsts teritorijā 2013.gadā, šim mērķim tiks pārdalīts 1,06 miljoni eiro, ko uzņēmums ietaupījis eiro ieviešanas pasākumu gaitā, informēja Satiksmes ministrijas (SM) preses dienests.

To paredz SM izstrādātais Ministru kabineta rīkojuma projekts par apropriācijas pārdali, ko otrdien, 26.augustā, atbalstīja valdība.

Latvijas Pasts sniedz universālā pasta pakalpojumu, nodrošinot abonētās preses pieejamību visā Latvijas teritorijā. Saskaņā ar Satiksmes ministrijai iesniegto auditēto ziņojumu 2013.gadā abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojuma sniegšana kompānijai radījusi zaudējumus 4,29 miljonu eiro apmērā.

Iepriekš tika ziņots, ka efektīvas darbības rezultātā pasts ir ietaupījis 1,47 miljonus eiro no tam piešķirtajiem 3,65 miljoniem eiro. Savukārt 405 000 eiro no ietaupītajiem līdzekļiem tika pārdalīti Iekšlietu ministrijas programmai.

Latvijas Pasts nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu