Latvijas delegācija oktobrī dosies uz SVF un PB gada sanāksmi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas delegācija oktobrī dosies uz Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Pasaules Bankas grupas gada sanāksmi Vašingtonā. Sanāksme plānota no 10.oktobra līdz 12.oktobrim, teikts šodien valdībā izskatītajos dokumentos.

Latvijas delegāciju vadīs Latvijas Bankas prezidents, Latvijas pilnvarnieks SVF Ilmārs Rimšēvičs. Delegācijā iekļauts Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, Finanšu ministrijas valsts sekretāre, Latvijas pilnvarnieka SVF vietniece Baiba Bāne, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Kristaps Zakulis, finanšu ministrs, Latvijas pilnvarnieks Pasaules Bankas grupā Andris Vilks (V), Latvijas Bankas Starptautisko attiecību un komunikācijas pārvaldes vadītājs Juris Kravalis, Latvijas Bankas Tirgus operāciju pārvaldes vadītājs Raivo Vanags, Finanšu ministrijas Finanšu tirgus politikas departamenta direktore Anna Dravniece un Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības departamenta direktore Ivita Burmistre.

Izdevumus, kas saistīti ar piedalīšanos SVF un Pasaules Bankas grupas pilnvarnieku gada sanāksmē Vašingtonā, no piešķirtajiem budžeta līdzekļiem segs institūcija, kuru pārstāv attiecīgais delegāts.

Latvija ir SVF un Pasaules Bankas grupas dalībvalsts kopš 1992.gada. Tradicionāli katru gadu tiek organizēta SVF un Pasaules Bankas gada sanāksme, kurā piedalās SVF un Pasaules Bankas dalībvalstu pilnvarnieki, viņu vietnieki un eksperti. Paralēli oficiālajām pilnvarnieku sanāksmēm notiek arī semināri un diskusijas par svarīgiem pasaules ekonomikas jautājumiem. Sanāksmes laikā tiek izmantota iespēja organizēt nepieciešamās dalībnieku divpusējās un daudzpusējās sarunas un tikšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu