«NP Foods» pārdots Norvēģijas grupai «Orkla» (151)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Norvēģijas kompānija «Orkla» kļuvusi par «NP Foods» un tam piederošo uzņēmumu «Laima», «Gutta», «Staburadze», «Staburadzes konditoreja» un «Margiris» īpašnieku. «Orkla» ir vadošais piegādātājs pārtikas jomā Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā, teikts kompānijas mājaslapā.

Detalizētāku informāciju par darījumu paredzēts sniegt preses konferencē, kas notiks šodien plkst.14 «Laimas» šokolādes muzejā Rīgā, Miera ielā 22. Preses konferencē piedalīsies «Orkla Confectionery&Snacks» izpilddirektors Kristers Abergs un «NP Foods» valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

«Orkla» akcijas tiek kotētas Oslo fondu biržā, un tā galvenā mītne atrodas Oslo, Norvēģijā. Turklāt grupai esot labas pozīcijas noteiktās produktu kategorijās Indijā, Čehijā, Austrijā, Polijā un Krievijā. Uzņēmums esot arī nozīmīgs piegādātājs tieši Eiropas maizes tirgū. «Orkla» vīzija esot uzlabot ikdienas dzīvi ar veselīgākiem un patīkamākiem vietējiem zīmoliem.

Grupa darbojas arī alumīnija, HES un nekustamā īpašuma nozarēs.

Grupas apgrozījums 2013.gadā sasniedza 33 miljardus Norvēģijas kronu (4,13 miljardus eiro).

«NP Foods» apgrozījums 2013.gadā bija 64,32 miljoni eiro salīdzinājumā ar 58,77 miljonu apgrozījumu pirms gada. Kompānijas peļņa pērn bijusi 1,107 miljoni eiro salīdzinājumā ar 304 584 eiro peļņu 2012.gadā.

«NP Foods» īpašnieks ir Maltā reģistrētā sabiedrība «Nordic Partners Food Limited». Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka 51% akciju Maltā reģistrētās sabiedrības īpašnieks ir Latvijas uzņēmējiem piederošā AS «Nordic Partners», kuras lielākais akcionārs ir Daumants Vītols.

Komentāri (151)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu