Rimšēvičs: Latvijas IKP izaugsme šogad varētu būt zem 3% (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsme šogad varētu būt 2,8- 3% robežās un arī nākamgad IKP pieaugums, visticamāk, nepārsniegs 3%, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

«Es domāju, ka Latvijas ekonomika šobrīd turpina attīstīties tikpat strauji, kā tas ir bijis aizvadītajos trīs četros gados pēc krīzes. Mēs redzam, ka šis pieauguma temps lēnām, diemžēl, samazinās. Taču es nedramatizētu situāciju un neparedzētu ļoti dramatiskus notikumus. Tā pirmā neziņa pēc Krievijas sankcijām ir mazinājusies, jo redzam, ka ietekme ir salīdzinoši neliela,» teica Latvijas Bankas vadītājs.

Lai arī Latvijas Bankas eksperti rudenī plāno samazināt Latvijas IKP pieauguma prognozi 2014.gadam zem 3%, Rimšēvičs uzsvēra, ka ar visu to Latvijas ekonomika joprojām būs viena no straujāk augošajām ekonomikām Eiropas Savienībā.

Latvijas Banka vasaras vidū Latvijas IKP prognozi samazināja līdz 3,3%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu