Baltijas valstu premjeri parakstīs «Rail Baltica» kopuzņēmuma dibināšanas līgumu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šodien Baltijas valstu premjeri parakstīs Eiropas sliežu platuma projekta «Rail Baltica» kopuzņēmuma dibināšanas līgumu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Satiksmes ministrijā.

Līgums tikšot svinīgi parakstīs dienā, kad Latvija, Igaunija un Lietuva atzīmēs Baltijas ceļa 25.gadadienu.

Valsts kancelejā savukārt informē, ka plkst.10.30 notiks Baltijas valstu premjerministru preses konference un «Rail Baltica» projekta prezentācija.

Kā ziņots, Baltijas valstu sarunvedēji jūnijā trīspusējās sarunās Tallinā vienojās par projekta «Rail Baltica» kopuzņēmuma akcionāru līguma noteikumiem, ieskaitot Viļņas iekļaušanu šajā projektā.

Panākta arī vienošanās, ka, īstenojot projektu, puses kopīgi centīsies panākt, lai Viļņas pievienošana Eiropas platuma sliežu trasei tiktu finansēta par Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka «Rail Baltica 2» projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro (880 miljonus latu), bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro (2,56 miljardus latu). Eiropas Komisija varētu līdzfinansēt 85% no kopējām šī projekta izmaksām. 2015.gadā tiks iesniegts finansējuma pieprasījums Eiropas Komisijai, lai 2016.gadā varētu sākties darbi. Tālākā finansēšana paredzēta no nākamā finanšu perioda naudas - no 2020.gada.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu