ASV meklē partnerus sankcijām pret Krieviju (13)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV mēģina pierunāt citas valstis, tostarp Ķīnu, pievienoties sankcijām pret Krieviju, paziņojis ASV Valsts departamenta pārstāvis Denjels Frīds.

Valstu skaitā, kuras gatavas piekrist sankcijām, diplomāts nosauca Norvēģiju un Šveici, kuras jau daļēji tās atbalstījušas.

«Tāpat noris pārrunas ar Dienvidkoreju un Singapūru, mums bija arī pārrunas ar Ķīnu, un mēs turpināsim savas konsultācijas,» piebilda Frīds.

Uz jautājumu, kādu kaitējumu Krievijai nodarīs sankcijas, Frīds teica, ka «būs jūtama tieša ietekme, bet netieša - vēl vairāk». Frīds arī izteica nožēlu, ka viss nonācis līdz sankcijām, un novēlēja Maskavai un Vašingtonai atgriezties pie «konstruktīvākām attiecībām».

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu