Serbija ir gatava piegādāt pārtikas produktus Krievijai (39)

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas nepieciešamība pēc pārtikas produktiem un lauksaimniecības precēm Serbijai ir unikāla iespēja, kas ir jāizmanto, ja tā spēs ievērot augstos Krievijas noteikumus un prasības, paziņoja Serbijas lauksaimniecības un dabas aizsardzības ministre Sņežana Bogosavļeviča-Boškoviča.

«Krievija ir ieinteresēta visos mūsu lauksaimniecības un pārtikas produktos, īpaši gaļā, pienā, augļos un dārzeņos. Sieru varam eksportēt tik, cik varam saražot,» informēja ministre, piebilstot, ka tas neliks augt cenām pašā Serbijā.

«[Serbija] dara visu, lai stimulētu ražošanu arī mazos uzņēmumos, kas mums ir liela iespēja, kuru saskata daudzi iedzīvotāji un politiķi,» skaidroja ministre.

Serbijas valdības pārstāve arī atgādināja, ka valsts likumdošana aizliedz ražot un izmantot ģenētiski modificētus produktus.

Kā ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi pilnīgu embargo lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem. Šajā sarakstā pagaidām nav iekļautas šprotes, zivju un gaļas konservi, kā arī alkohols un saldējums.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu