«Stream Networks» nopērk Latvijas interneta pionieri «Latnet» (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

IT ārpakalpojumu kompānija «Stream Networks» apvienojusies ar vienu no Latvijas interneta pionieriem «Latnet Serviss». Pēc darījuma apvienotā kompānija būs Latvijā otrs lielākais telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs korporatīvajā segmentā, sacīts abu kompāniju ceturtdien izplatītajā paziņojumā.

Abas kompānijas turpinās darboties ar līdzšinējiem zīmoliem, «Stream Networks» kļūstot par apvienotās struktūras mātes firmu, bet «Latnet» - par meitas uzņēmumu.

Līdz ar darījumu būs izmaiņas «Latvnet» vadībā - ilggadējā uzņēmuma vadītāja Vladimira Atlavina vietā stājas valdes loceklis un pārdošanas vadītājs Vladislavs Gurmans, kurš «Latnet» strādā teju 15 gadu. Otrs valdes loceklis uzņēmumā būs «Stream Networks» valdes priekšsēdētājs Edgars Ricevs.

«Esam gandarīti paziņot, ka

ir likts pamats jauna telekomunikāciju milža tapšanai,

kas pēc klientu skaita kļūs par otru lielāko tirgus dalībnieku korporatīvajā segmentā. Apvienošanās ir loģisks solis abu kompāniju attīstībā, jo no tehnoloģiskā viedokļa abas kompānijas sniedz līdzīgus pakalpojumus, kas papildinās cits citu,» paziņojumā norāda Ricevs.

Pēc viņa sacītā, darījums ļaus apvienot pieredzi ar inovācijām, kas sniegs korporatīvajiem klientiem iespēju saņemt pilna spektra augstas kvalitātes telekomunikāciju servisa paketi.

«Latnet» specializācija ir internets un datu pārraide, izmantojot optisko kabeļu maģistrāles un pieslēguma līnijas, augstas kvalitātes un droši fiksētie telefonsakari, kā arī serveru uzturēšana, mākoņskaitļošanas pakalpojumi, e-pasta un mājas lapu uzturēšana.

«Stream Networks» piedāvājuma klāstā ir ātri optisko šķiedru un bezvadu interneta pieslēgumi, droši datu pārraides un VPN risinājumi, kvalitatīvi balss pārraides pakalpojumi, IT infrastruktūras izvietošana un serveru noma TIER II vai TIER III standartiem atbilstošā datu centrā, mākoņskaitļošana, kā arī datortehnikas, serveru, biroja tehnikas un lokālā datortīkla apkalpošana.

«Apvienojot «Latnet» optiskās šķiedras tīklus ar «Stream Networks» radio piekļuves un IT ārpakalpojumu tehnoloģijām, varēsim piedāvāt gan esošajiem, gan jaunajiem klientiem inovatīvus risinājumus. Tādējādi mazajiem un vidējiem uzņēmumiem ne tikai pilsētās, bet arī reģionos pavērsies plašākas iespējas izmantot pilnu IT pakalpojumu ciklu, no IT infrastruktūras audita un modernizācijas, datu pārraides un datu uzglabāšanas līdz pat uzņēmumu arhīvu uzturēšanai un apkalpošanai ikdienā,» paziņoja «Latnet» jaunais vadītājs V.Gurmans.

«Stream Networks» lielākā akcionāra «ZGI Capital» valdes priekšsēdētājs un «Stream Networks» padomes loceklis Normunds Igolnieks uzsvēra, ka apvienošanās ir ļoti pozitīvs pavērsiens, kas ļaus uzņēmumam kļūt lielākam, rentablākam un likvīdākam.

«Ieguvēji būs klienti, kuri varēs saņemt pakalpojumus augstākā kvalitātē un plašākā klāstā un apmērā. Mēs, kā «Stream Networks» akcionāri, esam gandarīti, ka varējām atbalstīt stratēģiju telekomunikāciju tirgus konsolidācijas virzienā,» atzina Igolnieks.

Darījuma summu puses vienojušās nepubliskot konfidencialitātes apsvērumu dēļ.

1992.gadā dibinātais «Latnet» ir viens no Latvijā vecākajiem informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju uzņēmumiem. Darbību sāka kā Latvijas Universitātes laboratorija, kas pētīja interneta iespējas. 1993.gadā «latnet.lv» bija pirmais domēns Latvijā, bet 1995.gadā «Latnet» kļuva par pirmo kompāniju, kas sniedz interneta pakalpojumus. «Latnet» ir aptuveni 2000 klientu, tostarp citi interneta pakalpojumu sniedzēji. 2013.gadā «Latnet» strādāja ar divu miljonu eiro apgrozījumu.

«Stream Networks» dibināts 2008.gadā, piesaistot «ZGI Capital» kapitālu. Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 3,2 miljonus eiro. «Stream Networks» pakalpojumus izmanto aptuveni 700 klientu. Uzņēmuma lielāko klientu vidū ir Valsts Ieņēmumu dienests, Labklājības ministrija, Rīgas dome, Rīgas brīvostas pārvalde, «Narvesen», «SEB Banka», «Privatbank» un citi. «Stream Networks» sadarbības partneri ir «Latvenergo», «Latvijas dzelzceļš», Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs.

«ZGI Capital» ir fondu vadības uzņēmums, kurš savu darbību uzsāka 2005.gadā. Kopš tā laika «ZGI Capital» ir veicis investīcijas IT, telekomunikāciju, ražošanas, izdevējdarbības, medicīnas un citu nozaru projektos. Investoru lokā bijuši vairāki Latvijas un ārvalstu privātie investori, kā arī institucionālie investori, tostarp Latvijas Garantiju aģentūra, SEB grupa, Pirmais Slēgtais Pensiju Fonds un Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu