«Pohjola Bank» lidostas «Rīga» pasažieru termināļa paplašināšanai aizdod 13 miljonus eiro (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Somijas vadošās bankas «Pohjola Bank» filiāle Latvijā parakstījusi līgumu ar VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga»» par 13 miljonu eiro lielu aizdevumu lidostas pasažieru termināļa paplašināšanas piektajai kārtai – Ziemeļu piestātnes būvniecības pirmajai kārtai.

Lidosta projekta finansētāju izvēlējās atklātā konkursā, norādīja «Pohjola Bank» filiāles Latvijā mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītājs Ivars Lubāns.

««Pohjola Bank» mērķis ir būt uzticamam finanšu partnerim Latvijas uzņēmumiem. Termināļa paplašināšanas projekta īstenošana ļaus lidostai «Rīga» turpināt attīstību un nostiprināt savas kā Baltijas valstīs vadošās starptautiskās lidostas pozīcijas. Tas nenoliedzami pozitīvi ietekmēs arī Latvijas ekonomikas kopējo izaugsmi,» pēc aizdevuma līguma parakstīšanas uzsvēra «Pohjola Bank» filiāles Latvijā vadītājs Elmārs Prikšāns.

Gaisa satiksmes pētniecības biedrība («Air Transport Research Society) starptautisko lidostu «Rīga» šogad atzinusi par Eiropā konkurētspējīgāko lidostu, rēķinot izmaksas un tarifu struktūru uz vienu pasažieri.

«Pohjola Bank plc» ir Somijas vadošās finanšu pakalpojumu kompānijas «OP-Pohjola Group» centrālā banka. 2013. gada 31. decembrī grupas kopējie aktīvi bija vairāk nekā 100 miljardi eiro.

Ietekmīgais finanšu izdevums «Global Finance» 2013. gada augustā «Pohjola Bank plc» ir ierindojis pasaules 50 drošāko banku saraksta 32.pozīcijā. Pasaules divas lielākās reitingu aģentūras «Standard & Poor’s» un «Moody’s» piešķīrušas «Pohjola Bank plc» ilgtermiņa saistībām reitingu AA, līdz ar to «Pohjola Bank plc»» ir viena no nedaudzajām Eiropas bankām, kas saņēmušas tik augstu drošības reitingu.

2012. gada septembrī «Pohjola Bank plc» atvēra filiāli Latvijā, lai nodrošinātu bankas pakalpojumus korporatīvajiem klientiem.

«Pohjola» somu valodā nozīmē «ziemeļi».

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu