Vēlreiz lūdz kompensēt elektrības cenu kāpumu nestrādājošiem pensionāriem (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) neatkāpjas no prasības elektrības cenu kāpumu pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas kompensēt visiem nestrādājošiem pensionāriem un vēlreiz vērsusies pie valdības ar attiecīgu prasību, informēja federācijā.

LPF neapmierina patlaban paredzētais kompensācijas mehānisms, kas paredz palīdzību tikai trūcīgām vai maznodrošinātām personām un daudzbērnu ģimenēm.

«Faktiski tas nozīmē, ka lielākajai daļai pensionāru jūtami pieaugs izdevumi par elektroenerģiju, kā arī to, ka pensiju palielinājums, ko iegūs pensionāri indeksācijas rezultātā no 2014.gada 1.oktobra, pilnībā tiks izlietots tikai šo papildu izdevumu segšanai,» norāda federācijas pārstāvji.

Tāpat viņi vērš uzmanību, ka neesot izpildīts viņu lūgums darīt zināmus sabiedrībai to amatpersonu vārdus, kuras atbildīgas «par neobjektīvu elektroenerģijas cenu sadārdzinājumu».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu