Embargo dēļ pārtika Krievijas reģionos kļuvusi pat par 60% dārgāka (221)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas noteiktais embargo lauksaimniecības produktiem no Eiropas Savienības (ES) un ASV Krievijas reģionos izraisījis strauju pārtikas cenu pieaugumu, kāpumam sasniedzot pat 60%. Atsevišķu pārtikas preču cenu kāpums 60% atzīmi sasniedzis Sahalīnas apgabalā.

Kā ziņots, 7.augustā noteiktais Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem, kas tiek importēti no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu.

Krievijas tīmekļa medijs RBC norāda, ka situāciju ar pārtikas produktu cenām apgabalā pirmdien apsprieda Sahalīnas apgabala valdība.

Apgabala lauksaimniecības, rūpniecības un tirdzniecības ministrs Nikolajs Borisovs norādīja, ka Južnosahalinskā un citās apgabala pilsētās siera vairumtirdzniecības cena pieaugusi par 10%, bet gaļas - par 15%.

Visstraujāk - par 60% - palielinājusies vistas šķiņķa cena.

Sahalīnas tirgotāji cenu pieaugumu galvenokārt skaidro ar produktu sadārdzināšanos Primorskas novadā, kas ir nozīmīgākais pārtikas piegādātājs Sahalīnai.

Gaļas vairumtirdzniecības cena Primorskas novadā pieaugusi par 26%, atsevišķu zivju cena - par 40%, bet no Ķīnas ievesto ābolu cena palielinājusies par trešdaļu.

Savukārt mazumtirdzniecības cenas pārtikas precēm pieaugušas par 3% līdz pat 60%.

Sahalīnas apgabala amatpersonas sola ieviest stigru cenu kontroli, plānotos pasākumus gan neatklājot.

Komentāri (221)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu