Baltkrievijai ir interese par Lietuvas pienu un liellopu gaļu (43)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievija ir ieinteresēta Lietuvas lauksaimniecības produktos, īpaši pienā un liellopu gaļā, otrdien paziņoja Lietuvas zemkopības ministre Virgīnija Baltraitiene, kas nule kā darba vizītē apmeklējusi kaimiņvalsti.

Baltraitiene tikusies ar Baltkrievijas zemkopības un pārtikas ministru Leonīdu Zajacu. Viņi sprieduši par Krievijas embargo ietekmi, ciešākas sadarbības iespējām, aktīvāku lauksaimniecības un pārtikas produktu tirdzniecību.

Lietuvas zemkopības un pārtikas produktu tirdzniecībā ar ārvalstīm Baltkrievijai ir svarīga loma.

2013.gadā Lietuva uz Baltkrieviju eksportēja lauksaimniecības un pārtikas produktus 180 miljonu eiro apjomā. Tie ir 3,8% no vispārējā lauksaimniecības un pārtikas produktu eksporta. 134 eksporta partneru vidū Baltkrievija ieņem astoto vietu.

Imports no Baltkrievijas sasniedzis 70 miljonu eiro apjomu. Tie ir 1,9% no kopējā šo produktu importa. Lietuvas 109 importa partneru vidū Baltkrievija ieņem 13.vietu.

Eksports pārsniedz importu 2,6 reizes.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu