«Schneider Electric» investē 10 miljonus eiro jaunā rūpnīcā Latvijā (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Viens no pasaules vadošajiem uzņēmumiem enerģijas vadības jomā «Schneider Electric» investēs gandrīz 10 miljonus eiro jaunas «Lexel» rūpnīcas celtniecībā Latvijā, informēja «Schneider Electric» mārketinga komunikāciju vadītāja Baltijas valstīs Santa Rutka.

«Lexel» rūpnīca (oficiālais nosaukums SIA «Lexel Fabrika») ir starptautiskās korporācijas «Schneider Electric» ražošanas uzņēmums, kas specializējas elektromehānisko un elektronikas produktu ražošanā, tostarp izgatavo gaismas regulatorus, termostatus, kustību sensorus, dūmu detektorus, gaismas slēdžus. Uzņēmums Latvijā darbojas kopš 1993.gada, patlaban nodarbinot ap 180 darbiniekiem. «Lexel Fabrikas» apgrozījums 2013.gadā bija 38,2 miljoni eiro, ierindojot to starp nozares pelnošākajiem uzņēmumiem Latvijā.

«Lexel Fabrikas» produkcija galvenokārt tiek eksportēta uz Ziemeļvalstu reģionu un Vāciju, piegādājot produkciju citām «Schneider Electric» rūpnīcām vai iekšējiem loģistikas centriem. Rutka skaidroja, ka veiksmes faktori, kas iepriekšējos gados pozitīvi ietekmēja biznesa attīstību, bija jaunu produktu ražošanas līniju ieviešana un papildu ražošanas līniju pārņemšana no citiem «Schneider Electric» grupas uzņēmumiem. Palielināto ražošanas apjomu dēļ rūpnīca jau 2005.gadā pārcēlās uz plašākām - 7900 kvadrātmetrus plašām - telpām Bukultu ielā, kas ir rūpnīcas pašreizējā atrašanās vieta, taču tagad arī šīs telpas ir kļuvušas par šaurām.

«Schneider Electric» Latvijā vadītājs Kaspars Rokens atzīmē, ka jaunās rūpnīcas būvniecības sākšana ir nozīmīgs investīciju projekts, kas apliecina investoru ticību valsts ekonomikas pozitīvai virzībai. «»Schneider Electric» uzņēmuma pamatvērtības ir vērstas uz enerģijas efektivitāti un balstās uz augstiem drošības un vides aizsardzības standartiem, kas ir augstākā prioritāte gan «Lexel Fabrikas» celtniecības projektā, gan ikdienas ražošanas procesā,» norāda Rokens.

«Lexel Fabrikas» vadītājs Janniks Pennuens uzsver, ka jaunajā rūpnīcā tiks ieviesti energoefektīvi risinājumi, tādējādi gan ēkas ekspluatācijā, gan ražošanas procesā samazinot elektroenerģijas patēriņu. Automātiska klimata kontrole, elektrības patēriņa mērītāji, gaismas regulēšanas ierīces, kas atslēdz nevajadzīgo apgaismojumu, un daudzi citi risinājumi ļaus rūpnīcai ievērojami uzlabot energoefektivitāti.

Jaunās «Lexel Fabrikas» celtniecības darbi sākās šī gada jūlijā, un tos noslēgt plānots 2015.gada pirmajā pusē.

«Schneider Electric» darbojas vairāk nekā 100 pasaules valstīs, nodarbina ap 150 000 darbinieku un piedāvā integrētus risinājumus, balstoties uz tādiem tirgus segmentiem kā rūpniecība, infrastruktūra, ēku vadība un elektroapgāde, datu centri un tīkli, dzīvojamās ēkas. 2013.gadā kompānijas pārdošanas apjomi sasniedza 24 miljardus eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu