Koalīcija ārkārtas sanāksmē spriedīs par Krievijas noteikto embargo

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Koalīcijas partijas ceturtdien ārkārtas sanāksmē spriedīs par Krievijas noteikto pārtikas produktu importa embargo, pastāstīja Ministru prezidentes preses sekretāre Džeina Tamuļēviča.

Ārkārtas sanāksmi ierosinājusi Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kas ir pārliecināta, ka «valstij ir jāspēj aizstāvēt vietējos ražotājus ar konkrētiem un īsā termiņā veicamiem atbalsta pasākumiem», aģentūru BNS informēja partiju savienībā.

ZZS iesaka grozīt Publisko iepirkumu likumu, paredzot, ka valsts un pašvaldību iestāžu iepirkumos priekšroka tiek dota vietējo ražotāju precēm. «Tādējādi iepirkumos vērtētu ekonomisko izdevīgumu nevis, vadoties pēc zemākās cenas principa, bet no ieguvumiem tautsaimniecībai kopumā,» uzskata politiskais spēks.

Tāpat ZZS valde pauž viedokli, ka ir jābūt nekavējošai rīcībai, lai zaudējumus neciestu ne tikai uzņēmumi, bet arī to darbinieki un viņu ģimenes. Apstākļos, ka nopietni apdraudētas saražotās produkcijas realizācijas iespējas, pastāv risks, ka uzņēmumi būs spiesti sašaurināt darbību un atlaist darbiniekus, pieļauj ZZS.

Jau ziņots, ka Krievijas valdība 7.augustā nolēma uz vienu gadu noteikt pilnīgu embargo lielākās daļas pārtikas produktu importam no Eiropas Savienības valstīm, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas, reaģējot uz to, ka šīs valstis ir noteikušas ekonomiskas sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās agresiju Ukrainā.

Embargo pakļauto produktu sarakstā ir liellopu gaļa, cūkgaļa, putnu gaļa, desas un citi gaļas produkti, zivis, vēžveidīgie un moluski, piens un piena produkti, piena produktu izstrādājumi uz augu tauku bāzes, dārzeņi, augļi un rieksti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu