Veselības nozarei šogad varētu piešķirt 2 miljonus eiro; Straujuma prasa atrast vismaz 5,5 miljonus (60)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Veselības ministrija (VM) šodien lūdza valdību no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nozarei piešķirt papildus vēl 8,9 miljonus eiro, tomēr lūgums pagaidām netika atbalstīts, jo Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji pauda bažas, ka tik liela summa neatradīsies.

FM pārstāve Jolanta Plūme vērsa uzmanību, ka programmā «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» ir ierobežots līdzekļu daudzums un ir jārēķinās, ka liela daļa šo līdzekļu būs nepieciešami saistībā ar Āfrikas cūku mēri. Viņa arī izteicās, ka faktiski programmā esošie līdzekļi jau ir sadalīti. Turklāt, izvērtējot VM, kā arī citu ministriju pieprasījumus, praktiski veidojas līdzekļu deficīts. Plūme sacīja, ka no programmas VM vēl papildus varētu piešķirt vien aptuveni divus miljonus eiro.

Tam gan nepiekrita Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), kas reizē pilda arī veselības ministra pienākumus. «Nevaru piekrist Finanšu ministrijai. Mēs vienojāmies gan ar Finanšu ministriju, gan visām veselības organizācijām, ka 9,9 miljoni ir summa, kas neatliekami nepieciešama nozarei,» teica Straujuma.

Premjerministre norādīja, ka vēl vismaz 5,5 miljoni nozarei ir jānovirza. Viņa aicināja nedēļas laikā abām ministrijām saskaņot finansējuma pieprasījumu.

No VM prasītajiem 8,9 miljoniem eiro 6,5 miljoni bija paredzēti vienreizējiem maksājumiem ārstniecības iestādēm, kuras sniedz stacionāros ārstniecības pakalpojumus, infrastruktūras uzturēšanas izdevumu deficīta segšanai.

Vēl 1,8 miljoni eiro bija plānots novirzīti ambulatoro pakalpojumu apmaksai virs 2014.gada plānoto līgumu kopsummas, bet 473 080 eiro daļējai laboratorisko pakalpojumu apmaksai virs 2014.gada plānoto līgumu kopsummas.

Savukārt 52 588 eiro paredzēti Valsts asins donoru centram asins plazmas preparātu iegādei, bet 49 967 eiro Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam deficīta segšanai, kas galvenokārt radies, izmaksājot atlaišanas pabalstus un pabalstus par nelaimes gadījumiem darbā.

Kā ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) vasaras sākumā izteica solījumu, ka veselības aprūpei jau jūlijā papildus tiks piešķirti 9,9 miljoni eiro. Jūlijā daļa, proti, 4,6 miljoni eiro, no šīs summas tika piešķirta, bet pārējo premjerministre solīja tuvāko divu mēnešu laikā.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu