TAVA: tūrisma galamērķi ārpus Rīgas pēdējos gados strauji attīstījušies (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijā tūrisma galamērķi ārpus Rīgas pēdējos gados ir strauji attīstījušies, pastāstīja Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs.

«Runājot par pakalpojumu kvalitāti, pēdējos gados tūrisma nozare, tūrisma produkti, tūrisma galamērķi ārpus Rīgas ir strauji attīstījušies savā domāšanā, komunikācijas aktivitātē, pieejā tūrismam, tādā izpratnē ir jūtams uzlabojums. Ir galamērķi, kas ir noticējuši, ka viņi var,» teica Slokenbergs.

Kā piemēru viņš minēja vairākas Latvijas pilsētas. «Līgatne pirms pieciem gadiem praktiski bija nekas, taču šobrīd to apmeklē jau 70-90 tūkstoši tūristu gadā, tostarp ārvalstu tūristi. Tāpat izceļas Sigulda, Ventspils, Kuldīga, Daugavpils, Jelgava utt. Parādās arvien jaunas vietas Latvijā, kuras var saukt par tūrisma galamērķiem. Varbūt ne vienmēr tās ir uz ārvalstu tūristu orientētas, varbūt sākumā uz vietējo tūristu, piemēram, Limbaži, bet tu saproti, ka tā ir vieta, uz kurieni ir vērts aizbraukt un kur var labi pavadīt laiku,» atzina TAVA vadītājs.

Slokenbergs norādīja, ka diezgan daudzās vietās dabas tūrisma objektu infrastruktūra ir sakārtota, attīstīta, arī no jauna izveidota. «Pilsētvide ir sakārtota tajā pašā Kuldīgā, Jelgavā u.c. pilsētās. Pilsētas kļūst pieejamākas velo tūristiem. Tiek izstrādāti jauni tūrisma produkti, maršruti. Kopumā Latvija ir kļuvusi sakārtotāka no tūrista iespēju viedokļa, un arī nozare ir kļuvusi aktīvāka un domājošāka. Tas, manuprāt, ir labs rezultāts,» teica TAVA vadītājs.

TAVA ir Ekonomikas ministrijas pārraudzībā un izveidota, lai īstenotu tūrisma attīstības valsts politiku. Aģentūra īsteno valsts tūrisma politiku un veicina tūrisma kā tautsaimniecības nozares attīstību Latvijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu