2. pensiju līmenī iesaistītie visvairāk izvēlas aktīvos plānus (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pirmā pusgada beigās valsts fondēto pensiju sistēmas dalībnieku skaits pārsniedza 1,235 miljonus. Dalībnieku vidū populārākie ir aktīvie pensiju plāni, kurus izvēlējušies vairāk nekā 772 000 dalībnieku, teikts jaunākajā Latvijas Komercbanku asociācijas Pensiju fondu apskatā.Pirmā pusgada beigās valsts fondēto pensiju sistēmas dalībnieku skaits pārsniedza 1,235 miljonus. Dalībnieku vidū populārākie ir aktīvie pensiju plāni, kurus izvēlējušies vairāk nekā 772 000 dalībnieku, teikts jaunākajā Latvijas Komercbanku asociācijas Pensiju fondu apskatā.

Konservatīvos plānus ir izvēlējušies nedaudz vairāk kā 344 000 dalībnieku, bet sabalansētos - nepilni 119 000 dalībnieku.

Komercbanku asociācijas pārskatā atzīmēts, ka, tuvojoties pensijas vecumam, ir ieteicams aktīvā plāna vietā izvēlēties konservatīvo vai sabalansēto plānu.

Šogad jūnija beigās valsts fondētajā pensiju shēmā darbojās septiņi līdzekļu pārvaldītāji, kuri kopā pārvalda līdzekļus vairāk nekā 1,851 miljarda eiro vērtībā. Shēmas dalībniekiem ir iespējas izvēlēties kādu no 23 pensiju plāniem, no kuriem deviņi īsteno konservatīvu ieguldīšanas stratēģiju, četri - sabalansētu stratēģiju, bet desmit - aktīvu stratēģiju.

Pensiju 2.līmenis ietver valsts fondēto jeb uzkrājošo pensiju shēmu. Iemaksas pensiju 2.līmenī tiek veiktas automātiski no strādājošā bruto algas kā daļa no sociālajām iemaksām.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu