VARAM lūdz Rīgas domei skaidrot zemesgabalu atsavināšanu Lucavsalā (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nosūtījusi Rīgas domei vēstuli, kurā lūdz sniegt argumentētu skaidrojumu par tās lēmumu atsavināt nekustamos īpašumus Lucavsalā, aģentūrai BNS pastāstīja VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Barševska.

Viņa norādīja, ka VARAM iepriekš saņēmusi Latvijas Zaļās partijas iesniegumu par Lucavsalas atsavināšanas un izsoles procesu apturēšanu. «Ņemot vērā VARAM kompetenci pašvaldību darbības tiesiskuma, tostarp, teritorijas plānošanas jomā, uzraudzībā, VARAM 2014.gada 30.jūlijā ir nosūtījusi vēstuli Rīgas pilsētas domei, kurā lūgusi sniegt argumentētu skaidrojumu par tās lēmumu atsavināt nekustamos īpašumus Lucavsalā un plānotajām pašvaldības rīcībām, lai tiktu nodrošinātas normatīvo aktu prasības un tiktu ievēroti arī Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam, ko Rīgas dome ir apstiprinājusi 2014.gada 27.maijā, iekļautie principi,» sacīja Barševska.

Rīgas domes deputāti 8.jūlijā atbalstīja vairāku zemesgabalu atsavināšanu Lucavsalā. Iecerēts atsavināt desmit zemesgabalus kopumā vairāk nekā 100 hektāru platībā. Nekustamie īpašumi atrodas salas dienvidu daļā.

Pēc Rīgas domē teiktā, Rīgas pašvaldībai Lucavsalā piederošās teritorijas daļas nodošana atsavināšanai ļaus nākotnē piesaistīt nepieciešamās investīcijas šīs teritorijas sakārtošanai. «Salas Dienvidu daļā joprojām valda «džungļi», absolūti lielākā daļa no šejienes mazdārziņiem ir pamesti. Pilsētas attīstības plānā šeit ir paredzēta daudzstāvu apbūve – biroju kompleksi, dzīvojamās mājas, atpūtas un izklaides centri. Un ir pilnīgi dabiski, ka ar visa tā attīstību ir jānodarbojas privātiem investoriem,» norādīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Tāpat vēstīts, ka ģimenes dārziņu apvienība «Jumpravsala», Vides aizsardzības klubs un jauniešu kustība «Lucavsalas ekokopiena» 9.jūlijā organizēja protestu pret Lucavsalas izpārdošanu, kurā pulcējās aptuveni 100 cilvēku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu