Krievija aizliedz no Ukrainas importēt kukurūzas putraimus un soju (5)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests («Rosseļhoznadzor») no 1.augusta aizliedzis no Ukrainas ievest Krievijas teritorijā kukurūzas putraimus, saulespuķes, sojas pupiņas un rupja maluma miltus, pamatojot ar Ukrainas piegādātāju pārkāptajām fitosanitārajām prasībām.

«Rosseļhoznadzor» apgalvo, ka Ukrainas produkcijā atrastas dažādas Krievijā neatļautas nezāles.

Turklāt paziņojumā teikts, ka Ukrainas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests ignorējis «Rosseļhoznadzor» vēlmi veikt pārrunas par radušos problēmu.

Kopš Ukrainas konflikta sākšanās Krievijas valsts iestādes aizliegušas ieviest vairākus pārtikas produktus, pamatojot to ar apgalvojumiem, ka tie nav veiksmīgi izgājuši nepieciešamās pārbaudes. Šobrīd no Ukrainas aizliegts Krievijā ievest piena produkciju, augļu, dārzeņu un zivju konservus, sulas, kartupeļus un cūkgaļu un tās produktus. Noteikti arī ierobežojumi konditorejas un putnu gaļas importam.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu