Lietuva: Sankcijas pret Krieviju mūsu ekonomiku tikpat kā neietekmēs (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Eiropas Savienības (ES) ekonomiskās sankcijas pret Krieviju Lietuvas ekonomiku būtiski neietekmēs, ceturtdien intervijā radiostacijai «Žiniu radijas» sacījis finanšu ministrs Rimants Šadžus.

Kā norādījis ministrs, kas šobrīd pilda arī atvaļinājumā esošā premjera Aļģirda Butkeviča pienākumus, sankciju ietekmi Lietuva gan sajutīs, tomēr spēs veiksmīgi tikt ar to galā.

«Ietekme būs ierobežota. Tā nebūs katastrofa vai kādi smagi satricinājumi. Tie ir dzīves fakti, pret kuriem mūsu ekonomika spēs noturēties. Lūzums Lietuvas un Austrumu tirgu ekonomiskajās attiecībās notika jau pirmās Krievijas krīzes laikā divdesmitā gadsimta beigās. Tieši tobrīd notika pārorientēšanās no Austrumu uz Rietumu tirgiem un varbūt pat pirmais stingrais mūsu solis eirointegrācijas virzienā. Šobrīd redzam, ka lielākā daļa mūsu nopietnāko ekonomisko partneru atrodas eirozonā. Tādēļ arī mums iestāšanās tajā ir tik svarīga,» viņš piebildis.

Pēc Šadžus teiktā, par to, ka Krievijas ietekme uz Lietuvas ekonomiku nav liela, liecina arī iekšzemes kopprodukta pieaugums - otrajā ceturksnī tas salīdzinājumā ar attiecīgo laika posmu pērn audzis par 3%.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu