ES paplašina sankcijas amatpersonām un aizliedz investēt Krimā (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienība (ES) paplašinājusi sarakstu ar personām un organizācijām, pret kurām vērstas sankcijas par viņu lomu Krievijas agresijā pret Ukrainu, to papildinot ar vēl astoņiem cilvēkiem un trim kompānijām, trešdien paziņoja Eiropadomes preses dienests.

Līdz ar to otrās fāzes sankcijas Brisele ieviesusi pret 95 personām un 23 iestādēm, kurām noteikts ieceļošanas aizliegums un aktīvu iesaldēšana.

Tāpat ES aizliedza jaunas investīcijas projektos Krimā un Sevastopolē transporta, infrastruktūras, telekomunikāciju, enerģētikas, naftas, gāzes un minerālo resursu ieguves jomās.

«Eiropadome pieņēma jaunus tirdzniecības un investīciju ierobežojumus Krimai un Sevastopolei [aneksijas] neatzīšanas politikas ietvaros. Šie pasākumi ietver aizliegumu jaunām investīcijām šādās Krimas un Sevastopoles nozarēs: infrastruktūras projektos, transportā, telekomunikācijās, enerģētikas sektorā, kā arī naftas, gāzes un minerālo izrakteņu ieguvē. Svarīgākās iekārtas šīm nozarēm nedrīkst tikt piegādātas, apdrošināšanas pakalpojumi nedrīkst tikt sniegti,» teikts Eiropadomes paziņojumā.

Jaunās sankcijas apstiprinātas «rakstiskā procedūrā», un tās stāsies spēkā pēc publicēšanas ES oficiālajā vēstnesī trešdienas vakarā.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu