Nebanku kredītdevējs «4finance» vēlas aizņemties starptautiskajā tirgū (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nebanku kredītdevējs AS «4Finance» vēlas aizņemties starptautiskajā tirgū - uzņēmums pilnvarojis Šveices banku «Credit Suisse» organizēt obligāciju emisiju, informē interneta vietne «www.globalcapital.com».

Tikšanās ar investoriem par šo obligāciju emisiju sākas trešdien Londonā un pēc tam noritēs Ņujorkā, Bostonā un Šveicē. Pēdējo septiņu gadu laikā šī būs pirmā reize, kad Latvijas privātā sektora uzņēmums aizņemas starptautiskajā tirgū, raksta «www.globalcapital.com».

Uzņēmuma «4finance» izpilddirektors Toms Jurjevs skaidro, ka «4finance» kļuvis par starptautisku uzņēmumu, kas strādā arī ārpus Latvijas - kopumā 12 valstīs. Lēmums starptautiskajos finanšu tirgos izlaist kompānijas obligācijas un piesaistīt papildu kapitālu pieņemts, lai sekmīgi turpinātu attīstīties jau esošajās darbības valstīs un, iespējams, arī jaunos tirgos. Jurjevs uzsver, ka kompānijas obligāciju izlaišana ir pilnīgi normāla visu pasaules mēroga uzņēmumu biznesa prakse, kā iegūt līdzekļus biznesa izaugsmes sekmēšanai.

Vienlaikus viņš norāda, ka «4finance» ir Latvijā bāzēts uzņēmums, kurš visus nodokļus maksā Latvijas valsts budžetā un kuram, kļūstot globāli vēl nozīmīgākam, nomaksāto nodokļu apjoms pieaugs vēl vairāk.

«Obligāciju izlaišana ir nākamais loģiskais solis «4finance» izaugsmē,» rezumē Jurjevs.

Kā ziņots, «4finance» grupa 2013.gadu noslēgusi ar 153,1 miljona eiro apgrozījumu un konsolidēto peļņu 35,9 miljonu eiro apmērā. Nodokļos Latvijas valsts budžetā uzņēmums pērn nomaksājis 8,7 miljonus eiro.

«4finance» grupas uzņēmumi strādā 12 valstīs - Latvijā, Spānijā, Polijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Bulgārijā, Gruzijā un Čehijā. «4finance» kopumā nodarbina vairāk nekā 800 darbinieku. Tā centrālais birojs atrodas Rīgā.

Nebanku kredītdevējs «4finance» strādā ar zīmoliem «SMScredit.lv», «vivus.lv».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu