Krievijas akciju birža un rubļa vērtība piedzīvo kāpumu

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas akciju birža un rubļa vērtība trešdien piedzīvojusi pirmo kāpumu pēdējo piecu dienu laikā, investoriem ASV un Eiropas noteiktās sankcijas uztverot par maigākām, nekā bija gaidīts.

Maskavas fondu tirgus vadošais indekss MICEX dienas vidus tirdzniecības sesijā palielinājies par 2,2% un veidojis 1400,39 punktus, kas ir straujākais kāpums pēdējā vairāk nekā mēneša laikā.

Tikmēr Krievijas rubļa vērtība pret dolāru palielinājusies par 0,5% - līdz 35,62 rubļiem.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis otrdien vienojās īstenot jaunas sankcijas pret Krieviju, aizliedzot valstij piederošajām bankām Eiropā pārdot akcijas vai vērtspapīrus, kā arī vēršoties pret aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Dažas stundas vēlāk ASV Finanšu ministrija paziņoja, ka nolūkā piespiest Maskavu pārtraukt Ukrainas austrumos esošo krievu algotņu un to vietējo līdzskrējēju bruņoto bandu atbalstīšanu, Vašingtona vērsusi sankcijas pret trim ietekmīgām Krievijas bankām, tostarp pret VTB. Taču šajā sankciju sarakstā netika iekļauta Krievijas lielākā banka «Sberbank».

«Citigroup» analītiķi norāda, ka finanšu tirgi bija sagatavojušies krietni bargākām sankcijām, un fakts, ka «Sberbank» sankciju sarakstā nav iekļauta, liecina, ka ES un ASV turpina ar ļoti pakāpenisku pieeju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu