Kondicionieris paralizē Uzņēmumu reģistra darbu (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Karstajā laikā saplīsuša kondicioniera dēļ šodien atslēgts Uzņēmumu reģistra (UR) serveris un bijis paralizēts iestādes darbs, ko izjuta simtiem gan esošo, gan topošo uzņēmumu visā Latvijā, otrdien vēstīja LNT Ziņas.

Kondicionieris bija viens no vairākiem, kas uzstādīti Tieslietu ministrijai piederošajā datu uzglabāšanas telpā, kurā atrodas arī UR serveris. Nespējot izturēt lielo karstumu, ierīce sabojājusies svētdienas vakarā, tāpēc sistēma nevarēja nodrošināt nepieciešamo 18-20 grādu temperatūru. Telpā atrodas vairāku iestāžu - tiesu, tiesu administrācijas, Tieslietu ministrijas un UR - serveri, bet UR bija vienīgais, pēc kura lūguma tika atslēgts tā serveris, jo pretējā gadījumā sekas būtu neprognozējamas.

Kā LNT Ziņām skaidroja Tiesu namu aģentūras valdes locekle Santa Sausiņa, UR servera skapis stāvēja vistālāk no pārējiem kondicionieriem.

No servera darba apturēšanas cieta ap 700 klienti.

Bažas radot nākamā nedēļa, kad āra temperatūra tiek prognozēta vēl augstāka nekā šonedēļ. Tiesu nama aģentūras pārstāve sola, ka atbildīgais sekos līdzi, lai kondicionēšanas sistēma būtu tehniskā kārtībā. Par temperatūras nodrošināšanu serveru telpā atbildīgs ministrijas IT administrators, kurš esot darījis visu, kas no viņa atkarīgs, norādīja ministrijā.

Pašreizējie kondicionieri ir nolietojušies, bet rezerves iekārtu nav, par to tiks domāts tikai šī negadījuma dēļ. «Mēs noteikti piedāvāsim kādu rezerves risinājumu nākotnē, ko uzlabot, lai, ja kāds no kondicionieriem iziet no ierindas, pieslēdzas kāds rezerves variants. Līdz šim likās, ka visa infrastruktūra ir optimāla, jo nebija tā gadījies, nav jau arī tā, ka ir pirmo gadu tik karstas dienas,» skaidroja Sausiņa.

Pēc Tiesu nama aģentūras pārstāves teiktā, varētu tikt uzstādīta papildu kondicionēšanas sistēma.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu