«Rīgas satiksmei» 114 sūdzību par karstumu salonā; PV - neviena (52)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmums «Rīgas satiksme» šovasar saņēmis 114 sūdzības par karstumu transportlīdzekļu salonā, aģentūrai BNS pastāstīja kompānijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča. Viņa norādīja, ka šīs sūdzības saņemtas no 1.jūnija līdz 25.jūlijam. Tāpat šajā laika posmā saņemtas deviņas sūdzības par to, ka sabiedriskajā transportā ir pārāk auksts.

«Šobrīd no visiem «Rīgas satiksmes» transporta līdzekļiem tikai 30% ir aprīkoti ar kondicionieriem – 164 autobusi, 200 trolejbusu un 26 zemās grīdas tramvaji. Situāciju uzlabos 2013.gadā veiktais jauno trolejbusu un autobusu iepirkums, kas paredz tuvāko piecu gadu laikā 175 jaunu autobusu un 125 jaunu trolejbusu piegādi Rīgai. Tā rezultātā Rīgas pasažieri izjutīs lielāku komfortu,» sacīja Bartaševiča.

Tāpat viņa atzīmēja, ka visos transporta līdzekļos, kuros ir kondicionieris, tas tiek ieslēgts, jo vadītājiem ir atklātā tipa kabīnes un viņi atrodas tādos pašos apstākļos kā pasažieri. «Vienlaicīgi «Rīgas satiksme» vērš uzmanību tam, ka Rīgā pieturvietas atrodas tuvu viena otrai un katrā pieturā, atverot durvis, atdzesētais gaiss izplūst, savukārt siltais ieplūst salonā. Kondicionieri, pat strādājot uz pilnu jaudu, nespēj uzturēt salonā komfortablu temperatūru. Tāpat «Rīgas satiksme» aicina pasažierus nevērt vaļā logus tajos transporta līdzekļos, kuros darbojas kondicionēšanas sistēmas,» klāstīja kompānijas pārstāve.

Savukārt pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu «Pasažieru vilciens» (PV) Mārketinga nodaļas vadītāja Ieva Miežubrāle aģentūrai BNS sacīja, ka uzņēmums nav saņēmis nevienu sūdzību par karstumu vilcienu salonā.

«Rīgas satiksme» nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu