Krievija aizliedz augļu un zivju konservu importu no Ukrainas (26)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija no otrdienas aizliegs konservētu augļu un zivju konservu importu no Ukrainas, bet tuvākās nedēļas vai divu laikā pieļauj iespēju apturēt augļu ievešanu no vairākām Eiropas Savienības (ES) valstīm, pirmām kārtām no Polijas, Moldovas un Nīderlandes.

Kā pirmdien paziņojis Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests «Rosseļhoznadzor», tam radušās pretenzijas pret vairāku Ukrainas uzņēmumu produkcijas marķējumu, kā arī tauku, sāls, vitamīnu un minerālvielu satura neatbilstību standartiem, produktu enerģētisko vērtību un citiem rādītājiem.

Pēdējo mēnešu laikā Krievija pieņēmusi jau vairākus lēmumus par dažādu Ukrainā ražotu pārtikas preču importa ierobežojumiem.

Jau ziņots, ka no pirmdienas Krievijā ir spēkā Ukrainas piena un piena produktu importu aizliegums, jo tajos esot noteiktas tetraciklīna grupas antibiotikas.

No šīs dienas Krievijā arī nedrīkst ievest no Ukrainas augu valsts produktus rokas bagāžā un iesūtīt pa pastu, jo esot konstatēti gadījumi, ka tādā ceļā Krievijā nokļūst augi, kam tur noteikts karantīnas laiks.

«Rosseļhoznadzor» vadītājs Sergejs Dankverts brīdinājis, ka importa aizliegums var tikt noteikts arī Ukrainas konditorejas izstrādājumiem, kas satur sauso vai iebiezināto pienu vai krējumu. Vēl pirms tam Maskava jau aizliedza ievest no Ukrainas kartupeļus.

Pagājušajā nedēļā «Rosseļhoznadzor» pieļāva, ka Krievija varētu pilnībā aizliegt visu pārtikas produktu importu no Ukrainas, ja līdz brīdim, kad Kijeva ratificēs Asociācijas līgumu ar ES, tā nebūs pārkārtojusi savus uzņēmumus atbilstoši prasībām, ko Maskavas vadītā Muitas savienība noteikusi attiecībā uz Eiropas produkcijas importu.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu