Piešķir 30 miljonus lauksaimniecības uzņēmuma Linas Agro attīstībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Reuters

Lauksaimniecības nozarē strādājošā holdinga AB «Linas Agro Group» meitasuzņēmums SIA «Linas Agro» sava biznesa attīstībai Latvijā refinansējis esošās saistības un saņēmis arī papildu finansējumu turpmākai attīstībai.

Kredītlīniju apgrozāmiem līdzekļiem 30 miljonu eiro apmērā piešķīrušas Latvijas «SEB banka» un «DNB banka» kopīgā aizdevumā, kur «SEB banka» ir darījuma vadošā banka. Finansējums nodrošināts vienādās daļās - 15 miljonu eiro apmērā no katras bankas.

«Linas Agro Group» finanšu direktors Toms Tumens paziņojumā medijiem informē, ka «Linas Agro» ir viens no lielākajiem graudu ieguves un lauksaimniecības produktu piegādātajiem Latvijā. «Linas Agro» Latvijā strādā kopš 2003.gada un paplašina darbību, tādējādi turpmākai biznesa attīstīšanai nepieciešams atbilstošs apgrozāmo līdzekļu finansējums. Divu banku sniegtais aizdevums 30 miljonu eiro apmērā ļaus Latvijas uzņēmumam sasniegt 2014./2015.gada finanšu plānus un palielināt tirgus daļu graudu, minerālmēslu, augu aizsardzības līdzekļu un sēklas materiālu tirdzniecībā Latvijā, raksta Tumens.

Savukārt «SEB bankas» Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Kristaps Strazds informē, ka «SEB banka» Lietuvā jau daudzus gadus ir viens no galvenajiem holdinga «Linas Agro Group» finanšu partneriem.

«Lauksaimniecības nozare vienmēr bijusi ļoti svarīga Latvijas tautsaimniecībai, arī «SEB banka» ir stabils šī sektora atbalstītājs - apmēram 10% no «SEB bankas» korporatīvā kredītportfeļa piešķirti lauksamniecības uzņēmumiem. Pozitīvi skatāmies uz lauksaimniecības sektoru un redzam lieliskas perspektīvas šajā nozarē strādājošiem uzņēmumiem gan Latvijas, gan starptautiskajā tirgū,» informē Strazds.

Savukārt «DNB bankas» Ražošanas uzņēmumu daļas vadītājs Jānis Gaibišelis skaidro, ka lauksaimniecība ir viens no «DNB bankas» mērķa segmentiem jau vairākus gadus, un pakāpeniski arvien vairāk Latvijā un visā Baltijā strādājošo lauksaimniecības uzņēmumu izvēlas DNB sniegtos finanšu pakalpojumus. Viņš atzīmē, ka sadarbība starp «Linas Agro grupu» un «DNB banku» Lietuvā ir paplašinājusies un tagad izveidota sadarbība arī Latvijā, tādējādi sniedzot atbalstu «Linas Agro grupas» turpmākai attīstībai un paplašinot «DNB bankas» klātbūtni lauksaimniecības nozarē.

Graudu un sēklu ražošanas uzņēmums «Linas Agro» ietilpst «Linas Agro Group» holdingā, kas strādā lauksaimniecības nozarē un nodarbojas ar minerālmēslu un sēklu pārdošanu, kā arī graudaugu un citu lauksaimniecības produktu ražošanu un tirdzniecību. Patlaban holdings «Linas Agro Group» apvieno 35 uzņēmumus, kuri atrodas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Dānijā. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 2260 darbiniekus. No 2010.gada «Linas Agro Group» iekļauts «NASDAQ OMX» Viļņas biržas oficiāla sarakstā.

Kā ziņots, pērn vasarā holdings «Linas Agro Group» iegādājās putnu fabrikas «Ķekava» akciju kontrolpaketi.

«Linas Agro» apgrozījums 2012.gadā pieauga par 46% un sasniedza 57,4 miljonus eiro, uzņēmums nopelnīja 1,6 miljonus eiro, liecina «Firmas.lv» informācija. Pagājušā gada finanšu rādītāji vēl nav pieejami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu