Francijā trīs dienu sēras par «Air Algerie» lidmašīnas katastrofas upuriem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Francija sestdien izsludināja trīs dienu valsts sēras par Alžīrijas nacionālās aviosabiedrības «Air Algerie» lidmašīnas katastrofas upuriem, paziņoja prezidenta kanceleja.

Sēras būs spēkā no pirmdienas līdz trešdienai, un to laikā Francijas karogi pie visām valsts iestāžu ēkām būs nolaisti pusmastā.

Francijas prezidents Fransuā Olands sestdien pēc tikšanās ar upuru tuviniekiem paziņoja reportieriem, ka Francija pēc iespējas repatriēs visu bojāgājušo mirstīgās atliekas.

«Air Algerie» lidmašīna ar 118 cilvēkiem, kas lidoja no Burkinafaso galvaspilsētas Vagadugu uz Alžīrijas galvaspilsētu Alžīru, ceturtdien nogāzās Mali netālu no Burkinafaso robežas.

Lidmašīnas pasažieru vidū bija 54 Francijas pilsoņi. Starp tās pasažieriem un apkalpes locekļiem bija arī Alžīrijas, Burkinafaso, Kanādas, Libānas, Luksemburgas, Spānijas un Vācijas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu