PV ilgtermiņā plāno vērtēt uzņēmuma īpašuma struktūras maiņu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

«Pasažieru vilciens» ilgtermiņā plāno vērtēt uzņēmuma īpašuma struktūras maiņu, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdis Andris Lubāns.

«Šajā brīdī strādājam ar ugunsgrēka dzēšanu, ar īstermiņa pasākumiem, lai stabilizētu finanšu situāciju un virzītos uz priekšu ar iepirkumu. Tiekot galā ar šiem jautājumiem, pievērsīsimies jautājumam par PV vietu un lomu gan sabiedriskā transporta sistēmā, gan jautājumam, kāds varētu būt uzņēmējdarbības modelis,» skaidro Lubāns.

Uz jautājumu, vai PV nevarētu pievienot atpakaļ «Latvijas Dzelzceļam» un veidot modeli līdzīgi, kā darbojas «Deutsche Bahn», uzņēmuma vadītājs norāda, ka tad ir jāanalizē cēloņi, kāpēc PV vispār ir kļuvis 100% par valsts kapitālsabiedrību. «Tad ir jāizvērtē, kādas sekas būs citam modelim. Ja PV varētu būt ieguvējs, diskusija var turpināties. Tas gan nav ne šīs nedēļas, ne šī mēneša un gada jautājums. Jebkurā gadījumā ir plānots izvērtēt šāda veida iespējas,» norāda Lubāns.

Kā ziņots, 2008.gadā starp Latvijas valsti Satiksmes ministrijas (SM) personā un VAS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) noslēgts pirkuma līgums, saskaņā ar kuru AS «Pasažieru vilciens» (PV) pārgājis valsts īpašumā. Valdība atbalstīja LDz tiešās izšķirošās ietekmes izbeigšanu PV. PV bija viens no pirmajiem LDz koncerna izveidotajiem meitasuzņēmumiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu