Atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību «Getliņos» sāks rudenī (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcas būvniecību uzņēmuma SIA «Getliņi Eko» poligonā plānots sākt šīs vasaras beigās vai rudenī, stāsta atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA «Vides pakalpojumu grupa» direktors Guntars Levics.

Būvniecības darbus veiks personu apvienība SIA «Piche» un OU «Technobalt Eesti», liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētais paziņojums par «Vides pakalpojumu grupas» iepirkuma procedūras rezultātu.

Saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem personu apvienības «Piche» un «Technobalt Eesti» piedāvātā līgumcena ir 11,55 miljoni eiro.

Kā norāda Levics, iepirkums tika rīkots saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem «Noteikumi par iepirkuma procedūru un tās piemērošanas kārtību pasūtītāja finansētiem projektiem». Saskaņā ar šiem noteikumiem procedūras rezultātu apstrīdēšana nav paredzēta.

Plānotās kopējās rūpnīcas projekta investīcijas ir 12,25 miljoni eiro, tajā skaitā Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda un uzņēmuma «Vides pakalpojumu grupa» finansējums.

«Kopējā summa, par kuru ir noslēgts rūpnīcas būvniecības līgums par līdzfinansējumu, ir 12 253 904 eiro. No šīs summas ES Kohēzijas fonds sedz 50%, atlikušo daļu finansē «Vides pakalpojumu grupa«,» skaidro Levics.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, būvniecības kompānija SIA «Piche» apgrozījums pērn bija 4,38 miljoni eiro, kas ir par 46% mazāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 8,19 miljoni eiro. Pērn gandrīz divreiz sarukusi uzņēmuma peļņa - no 1,23 miljoniem eiro līdz 6,67 miljoniem eiro 2013.gadā.

SIA «Piche» dibināta 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. «Piche» īpašnieki ir Pēteris Senkāns - 98%, Zarjana Bukovska - 1% un Ēriks Vītols - 1%.

Saskaņā ar «Firmas.lv» informāciju otrai personu apvienības dalībnieku kompānijai OU «Technobalt Eesti» ir meitasuzņēmums Latvijā SIA «Technobalt», kura apgrozījums pērn bija 1,18 miljoni eiro, kas ir par 69% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 706 801 eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn krietni saruka - no 11 535 eiro 2012.gadā līdz 56 eiro 2013.gadā.

SIA «Technobalt» dibināta 1998.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 228 eiro. «Technobalt» pieder kompānijai «Technobalt Eesti».

Kā ziņots, šī gada jūnija sākumā Valsts aģentūra «Centrālā finanšu un līgumu aģentūra» un «Vides pakalpojumu grupa» ir noslēguši līgumu par Kohēzijas fonda līdzfinansējuma piešķiršanu sadzīves atkritumu šķirošanas rūpnīcas izveidei.

Projekts tiek īstenots saskaņā ar Pierīgas reģionālo atkritumu apsaimniekošanas plānu un atkritumu apsaimniekošanas valsts plānu, kuru gaitā sadzīves atkritumu šķirošana ir viena no prioritātēm. Projekts līdzfinansēts no ES Kohēzijas fonda.

Tāpat ziņots, ka šogad februārī atkritumu apsaimniekotāja SIA «Zaļā josta» iegādājās atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu «Vides pakalpojumu grupa».

«Vides pakalpojumu grupa» pērn par gandrīz sešām reizēm samazinājusi zaudējumus - no 121 309 eiro 2012.gadā līdz 21 375 eiro 2013.gadā. Tikmēr uzņēmuma apgrozījums pērn pieaudzis par 18% - no 7,03 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 8,3 miljoniem eiro 2013.gadā.

Uzņēmums «Vides pakalpojumu grupa» dibināts 1995.gadā. Līdz 2009.gadam tas darbojās ar savu sākotnējo nosaukumu «Nelsens». Uzņēmuma pamatkapitāls ir 742 739 eiro.

Jau vēstīts, ka konkurss «Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai» tika izsludināts 2012.gada 21.decembrī. Konkursa termiņš ir ticis pagarināts trīs reizes. Konkursā par uzvarētāju kļuva atkritumu apsaimniekotāja «Vides pakalpojumu grupa».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu