Vācijas uzņēmumi pilnībā atbalstīs sankcijas pret Krieviju (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas rūpniecības nozares pārstāvji pilnībā atbalstītu stingrāku sankciju noteikšanu Krievijai saistībā ar krīzi Ukrainā, piektdien paziņoja uzņēmējdarbības lobija Austrumeiropas Ekonomisko attiecību komitejas vadītājs Ekharts Kordess.

Pret Krieviju vērstie Eiropas Savienības (ES) plānotie sodi traucētu Vācijas uzņēmumiem, bet, «ja par to ir jāmaksā, mēs maksāsim,» izteicās Kordess.

Līdz šim Kordess bija pret stingrāku sankciju ieviešanu, bet pēc lidmašīnas notriekšanas virs Austrumukrainas situācija ir mainījusies.

Komiteja, kura pārstāv vairāk nekā 6000 uzņēmumu, kas sadarbojas ar Krieviju, iepriekš brīdinājusi, ka papildu sankcijas pakļautu riskam daudzas no šo uzņēmumu 350 000 darba vietu.

Kordess arī kritizējis Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstu prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos.

«Ja Putins turpinās šo ceļu, tad tas nav Vācijas rūpniecības sektora ceļš,» uzskata Kordess.

«Tagad ir steidzami nepieciešams, ka viņš [Putins] izmanto savu ietekmi uz separātistiem, un, ja viņam nav nekādas ietekmes, tad tā jāiegūst,» viņš piebilda.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu