Šogad Latvijā strauji aug tūristu skaits (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijā šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir vērojams ārzemju viesu straujš pieplūdums, kas galvenokārt skaidrojams ar nozares organizāciju īstenotajiem pasākumiem ārējā tūrisma veicināšanai, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) tūrisma tirgus speciāliste Lelde Beņķe.

Centrālās statistikas pārvaldes dati rāda, ka šā gada pirmajā ceturksnī Latvijas viesnīcās apmetušies 348 500 ārvalstu tūristu, kas bijis par 15,7% vairāk nekā pagājušā gada trijos pirmajos mēnešos, bet ārzemnieku viesnīcās pavadīto nakšu skaits šogad pirmajos trijos mēnešos audzis par 3%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn.

TAVA vadītājs Armands Slokenbergs norāda: «Ārvalstu tūrisma plūsmas kāpums liecina, ka TAVA aktivitātes mērķa tirgos, tostarp dalība tūrisma izstādēs un semināru rīkošana medijiem un tūroperatoriem, ir nesušas vērā ņemamus augļus.»

Palielinājies viesnīcu noslogojums

Saskaņā ar jaunākajiem datiem arī otrais ceturksnis ir sācies ar izaugsmi. Proti, aprīlī viesnīcu numuru noslogojums sasniedzis 42,1% iepretim 39,8% šajā pašā mēnesī pērn, bet maijā tas pieaudzis līdz 52,8% pretstatā 50,3% pērn.

Asociācijas «Lauku ceļotājs» prezidente Asnāte Ziemele norāda, ka iepriekšējos gados Latvijā samazinājās tūristu skaits no Vācijas, bet šogad viņi ir atgriezušies ar uzviju. Turklāt, pēc viņas teiktā, audzis ceļotāju skaits no Beniluksa valstīm - Beļģijas, Luksemburgas un Nīderlandes -, bet skandināvu tūristu skaits ir tikpat liels, cik citus gadus.

Arī Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents viesnīcas «Radisson Blu Ridzene Hotel» vadītājs Jānis Vālodze pozitīvi vērtē attīstību viesmīlības nozarē.

«Viesnīcas «Radisson Blu Ridzene Hotel» noslogojums ir tikpat augsts kā pagājušajā gadā, bet bažas par Krievijas tirgu pagaidām nav piepildījušās. Pēdējos gados pieaugusi tūristu plūsma no Igaunijas un Lietuvas. Savukārt vācieši un skandināvi pie mums šogad viesojas tikpat kuplā skaitā, cik iepriekšējos gados,» atklāj Vālodze.

Liela interese arī internetā

Arī internetā ir reģistrēta augoša ārzemnieku interese par ceļojumiem uz Latviju, liecina TAVA apkopotie «Google Analytics» dati par vietnes «www.latvia.travel» sadaļas «Rīga 2014» apmeklējumiem. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad par 169,46% vairāk nekā pērn apmeklēta «Rīga 2014» apakšsadaļa somu valodā, bet par 90,93% vairāk - zviedru valodā. Būtisks palielinājums fiksēts arī apakšsadaļās, kurās informācija sniegta latviešu, angļu, vācu, zviedru, igauņu, lietuviešu un krievu valodā.

TAVA ir valsts iestāde Ekonomikas ministrijas pārraudzībā, kas izveidota, lai īstenotu tūrisma attīstības valsts politiku un veicinātu tūrisma kā tautsaimniecības nozares attīstību Latvijā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu