VID pēc auditiem šogad piemērojis papildu nodokļus 92 miljonu apmērā (30)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Šā gada pirmajā pusgadā Valsts ieņēmumu dienests (VID) nodokļu auditos aprēķinājis papildu nodokļu maksājumus budžetā 92,322 miljonu eiro apmērā.

Pirmajā pusgadā veikts 701 nodokļu audits, un tas ir mazāk nekā pērn pirmajā pusgadā, kad tika veikti 738 nodokļu auditi. VID skaidro, ka nodokļu auditu skaits sarucis, jo samazinājies nodokļu auditoru skaits. Ja būtu nokomplektētas visas vakantās nodokļu auditoru vietas, varētu būt pat nodokļu auditu skaita pieaugums.

Nodokļu auditos pieņemts 221 lēmums par naudas soda piemērošanu saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, kopumā piemēroti naudas sodi 82 300 eiro apmērā.

Šogad pirmajā pusgadā VID veicis 3125 tematiskās pārbaudes, kas ir mazāk nekā pērn šajā laikā. Tematiskās pārbaudes veiktas mazāk, jo par 7% samazinājies šo pārbaužu veicēju skaits. Tematisko pārbaužu rezultātā pieņemts 1321 lēmums par naudas soda piemērošanu saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par pārkāpumiem piemēroti naudas sodi kopumā 698 380 eiro apmērā.

Savukārt datu atbilstības pārbaudēs papildu aprēķināti 2,695 miljoni eiro. Veiktas 5566 datu atbilstības pārbaudes, un tas ir vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā.

Šogad atteikts atmaksāt deklarētās pievienotās vērtības nodokļa pārmaksas 12,571 miljona eiro apmērā.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu