Kanāda nosaka jaunas sankcijas pret Krievijas firmām (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanāda ir noteikusi jaunas sankcijas pret vairākām Krievijas firmām un bankām saistībā ar situāciju Ukrainā, ceturtdien paziņoja Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers.

«Pēc konsultācijām un koordinācijas ar tuvākajiem starptautiskajiem partneriem un sabiedrotajiem Kanādas valdība nolēma noteikt jaunas sankcijas pret plašu personu loku, kas saistītas ar dažādām Krievijas nozarēm,» teikts Hārpera paziņojumā.

Sankcijām tika pakļautas Krievijas bankas «Gazprombank» un «Vņešekonombank», dabasgāzes kompānija «Novatek», vairāki Krievijas aizsardzības rūpniecības uzņēmumi, tostarp koncerns «Kalašņikov», separātistu pašpasludinātās Doņeckas un Luhanskas tautas republikas un vairāki to pārstāvji.

Kanādas premjers paskaidroja, ka sankcijas paredz pārtraukt «melnajā sarakstā» iekļauto enerģētikas un finanšu kompāniju kreditēšanu.

Kanāda jau pirms tam noteica ekonomiskas un vīzu sankcijas pret vairākām Krievijas fiziskajām un juridiskajām personām saistībā ar situāciju Ukrainā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu