LDz jāvienojas ar PV par infrastruktūras maksājumiem, taču nevar tos atcelt (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Tā kā «Pasažieru vilciens» (PV) ir viens no lielākajiem «Latvijas Dzelzceļa» (LDz) klientiem, uzņēmums nācis pretī pasažieru pārvadātājam attiecībā uz infrastruktūru maksājumu kārtību, taču vienlaikus LDz nav tiesības šīs maksas norakstīt, skaidroja uzņēmumā.

Uzņēmumā norāda, ka uz LDz rēķina PV infrastruktūras maksu jautājumu konceptuāli nevarēs atrisināt, jo PV nevar šīs maksas nemaksāt. To nepieļaujot arī Eiropas Savienības likumdošana, un šāda veida pretimnākšanu uzņēmums nevar atļauties.

Kā ziņots, «Pasažieru vilciena» valde šonedēļ nāca klajā ar paziņojumu, ka panākusi principiālu vienošanos ar VAS «Latvijas Dzelzceļš» par infrastruktūras pamatpakalpojumu maksājumu kārtību. Kopumā līdz šim tika lēsts, ka PV šogad draud budžeta deficīts 14 miljonu eiro apmērā, bet nākamgad - 16 miljonu eiro. Jaunā valde gan ir atradusi iespēju, kā šogad šo deficītu varētu samazināt par pieciem miljoniem eiro.

AS «Pasažieru vilciens» jaunā valde 23.jūlijā pieņēma lēmumu pārtraukt vilcienu iepirkuma procedūru, jo tās turpināšana neatbilst uzņēmuma interesēm un finansiālajām iespējām. Valde plāno līdz augusta beigām sagatavot ceļa karti, kādā veidā nonākt līdz veiksmīgai ritošā sastāva nomaiņai paredzētajā termiņā - līdz 2016.gadam -, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu