Pēc autoservisu nozares VID plāno pievērsties zobārstniecībai (87)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pašlaik pastiprināti strādā ar ēnu ekonomikas izskaušanu autoservisu nozarē, bet pēc tam plānots pievērsties zobārstniecībai, šodien žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Viņa stāstīja, ka VID ieviesis jaunu pieeju nodokļu administrēšanā, kas paredz vispirms identificēt nozari, kurai VID struktūrvienības pievērš pastiprinātu uzmanību. Pirmā šāda nozare ir autoservisi.

Jaunā pieeja ietver vairākus soļus. Vispirms sabiedrība un uzņēmēji tiek informēti par nozari, kurā pastiprināti tiks veikti uzraudzības pasākumi, aicinot uzņēmējus patstāvīgi sakārtot nodokļu saistību izpildi, dodot tam laiku divus mēnešus. Ja šajā laikā netiks gūti pozitīvi rezultāti, VID veiks preventīvos pasākumus konkrētiem komersantiem. Savukārt tiem komersantiem, kuriem nodokļu saistību brīvprātīgas izpildes rezultāti nebūs snieguši vēlamos rezultātus, tiks veikti represīvie pasākumi - tematiskās pārbaudes, nodokļu auditi, nepieciešamības gadījumā iesaistot Finanšu policijas resursus.

Pētersone atzina, ka ir nepieciešams nozares atbalsts, lai varētu īstenot šo pieeju. Auto asociācija atbalsta VID ieceres sakārtot autoservisu nozari.

Nākamā joma, kam VID plāno pievērsties, ir zobārstniecība, tur gan darbs būs nedaudz citādāks.

Komentāri (87)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu