Norvēģijas fonds izvērtē investīcijas Krievijā (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Norvēģijas Nacionālās labklājības fonds seko situācijai Krievijā un izvērtē savas investīcijas šajā valstī, ņemot vērā iespējamas jaunas Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju, lai gan Norvēģija nav ES dalībvalsts, ceturtdien ziņoja aģentūra «Bloomberg». Nacionālās labklājības fonda apjoms ir 661 miljards eiro.

Ja fonda investīcijas skars Norvēģijas atbalstītas ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, tad fondam «vajadzēs izdarīt nepieciešamās korekcijas, lai piemērotos situācijai,» paziņoja Norvēģijas Finanšu ministrijas pārstāvis.

Pērnā gada beigās šim fondam Krievijā piederēja akcijas 2,7 miljardu eiro vērtībā, kā arī valsts un korporatīvās obligācijas apmēram trīs miljardu eiro vērtībā. Fonda pārstāvis atteicās izpaust, vai fonds jau sācis samazināt investīcijas Krievijā.

Nacionālās labklājības fonda apjoms ir 661 miljards eiro. Tā investīcijas pārvalda valsts. Akciju daļa fonda portfelī pērnā gada beigās bija 61,7%, obligāciju daļa - 37,3%, nekustamā īpašuma objektu daļa - 1%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu